Societat

El Túnel de Glòries en sentit Llobregat, a punt per funcionar

Entrarà en servei a les 8 del matí del diumenge 3 d’abril

Amb la posada en servei del túnel d’entrada a la ciutat finalitzarà una de les obres de més complexitat tècnica que s’han dut a terme a Barcelona

El Túnel de Glòries en sentit entrada a la ciutat de Barcelona entrarà en servei a les 8 del matí del diumenge 3 d’abril. D’aquesta manera la infraestructura estarà plenament operativa després que es posés en funcionament el sentit de sortida el passat mes de novembre. A partir d’ara, per la superfície de la plaça només hi podran circular els vehicles de transport públic i veïns. Amb la nova infraestructura, els vehicles podran seguir fent el gir a la dreta pel carrer Padilla, per dirigir-se cap a Aragó, un cop superada la plaça de les Glòries. El gran beneficiat serà el transport públic que tindrà un carril reservat fins a l’entrada de la ciutat. A diari hi circulen 250 autocars d’entrada, que transporten 15.000 persones.

Modificacions a la mobilitat actual

L’obertura del túnel en sentit Llobregat comportarà modificacions a la mobilitat d’aquest àmbit, que afectaran tant als futurs usuaris del túnel com als vehicles que es desplacin a l’entorn de la plaça de les Glòries. La principal novetat és l’eliminació dels carrils de circulació en superfície que quedaven a la Gran Via, entre el carrer Bilbao i el carrer Padilla. En aquest àmbit no hi haurà trànsit de pas i només podran desplaçar-se pels laterals els vehicles de veïns, serveis, transport públic o d’emergència (tram Bilbao-Independència i tram Castillejos-Padilla). La superfície de la plaça de les Glòries quedarà completament lliure del trànsit privat permetent el pas a vianants, bicicletes i transport públic (autobusos i taxis).

Amb la nova configuració viària els vehicles que circulin pel túnel, en sortir, tindran l’opció de pujar pel carrer Padilla (carril dret) o bé pel carrer Marina (carril central). En línia recta per la Gran Via, des del carril esquerra, només hi podran circular els autobusos. Abans d’entrar al túnel, a l’alçada de la Rambla de Poblenou, hi haurà una sortida cap al lateral de la Gran Via exclusiva per als autobusos i els taxis. La resta de vehicles que circulin per la C-31 i vulguin accedir al lateral de la Gran Via hauran d’utilitzar la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou.

Les modificacions provocaran l’eliminació de l’actual gir des de l’àmbit central de la Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència. Els vehicles que utilitzaven aquest itinerari per connectar amb el carrer Aragó tindran dues opcions: sortir per la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou, continuar per Bac de Roda i després girar cap a Aragó o Mallorca; o bé seguir a la C-31 cap a l’interior del túnel i arribar a Aragó a través de Padilla o Marina.

El carrer de la Llacuna quedarà sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat i únicament restarà operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs (guals i serveis). En el tram entre el carrer de Perú i la Gran Via, el carrer Llacuna es pacificarà i es permetrà la circulació només per ús veïnal i per accedir a la zona de càrrega i descàrrega del centre comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva