Societat

Els transportistes convocants de l’atur mantenen la protesta a Madrid

“Estem a un pas per desemmascarar aquest Comitè que al llarg dels anys només s’ha aprofitat de nosaltres”, ha dit el president de la Plataforma, Manuel Hernández

A Barcelona un grup de transportistes també s’ha tornat a concentrar a primera hora d’aquest matí a la Zona Franca preparats per mantenir les protestes contra la pujada del preu dels carburants

La Plataforma de Defensa del Transport per Carretera manté la seva convocatòria d’atur i de la concentració prevista per avui a Madrid, malgrat l’acord que va arribar ahir a la nit entre el Govern i el Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC), que titlla de “màfia opressora” “. “Estem a un pas per desemmascarar aquest Comitè que al llarg dels anys només s’ha aprofitat de nosaltres. És el moment de desmantellar la màfia que ens ha manejat i oprimit i que des de la seva posició dominant ens té arruïnats”, ha dit el president de la Plataforma, Manuel Hernández.

“NOSALTRES SOM ELS QUE TENIM ELS CAMIONS”

Tot i així, després de conèixer el resultat de la reunió entre les ministres d’Afers Econòmics, Hisenda i Transport amb el CTNC, Hernández ha dit que aquesta “posició dominant” de l’òrgan del sector elegit com a interlocutor amb el Govern “s’ha acabat”.

“Això s’ha acabat i ho decidim nosaltres, que som els que tenim els camions i som els afectats, i així se’ns ha de reconèixer”, ha apuntat a les xarxes socials hores abans de la convocatòria amb què avui espera reunir milers de persones davant del Ministeri de Transport, on ahir a la nit es van pactar acords per al sector.

Per a Hernández, la concentració d’avui és “una oportunitat de gaudir, conèixer-nos i que aquests senyors vegin que el sector de base s’ha unit, que ens haurien d’escoltar vulguin o no vulguin; que tot el que orquestin amb aquests senyors que no ens representen no val per a res”.

“Tots els pegats i promeses se’ls emporta l’aire i no donarà lloc que nosaltres ens rendim. Això ho hem començat i hem d’acabar-ho com correspongui”, sense “tirar per la borda tants dies de resistència”, ha dit per a intentar animar la participació dels milers de transportistes que durant gairebé dues setmanes han parat els seus vehicles, posant contra les cordes la cadena de distribució de tot Espanya.

En aquest sentit, manté la convocatòria de l’atur i assegura: “No arrancarem de qualsevol manera, ni perquè altres negociïn el nostre futur per nosaltres”.

Concentracions també a Barcelona

Un grup de transportistes s’ha tornat a concentrar a primera hora d’aquest matí a la Zona Franca de Barcelona preparats per mantenir les protestes contra la pujada del preu dels carburants, malgrat l’acord aconseguit aquesta matinada entre la patronal del sector i el Govern.

Per a aquest divendres, està prevista una nova marxa a peu de transportistes que tallarà la Ronda Litoral de la capital catalana per tercer dia consecutiu.

La vaga, que arriba avui a la seva jornada dotzena, està tensionant les cadenes de subministrament de moltes empreses, especialment les del sector de l’alimentació, i ha portat al Port de Barcelona al límit de la seva capacitat, amb les seves dues terminals de mercaderies plenes de contenidors que no poden sortir.

La protesta està convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, una organització que no forma part de les negociacions entre el Govern i el Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC), però que reclama mesures immediates davant la crisi energètica.

L’acord aconseguit de matinada entre el Govern i el Comitè Nacional de Transport per Carretera inclou una rebaixa de 20 cèntims per litre en el combustible fins al 30 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva