Societat

La Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport rebutja l’acord del govern amb el CNTC

“És una trampa més”, afirma

El seu portaveu assegura que no vol subvencions i reclama que el sector es pugui “mantenir per si mateix”

El portaveu de la Plataforma per a la Defensa del Sector de Transports, José Fernández, ha rebutjat l’acord de matinada entre el govern espanyol i els representants de Mercaderies i Viatgers del Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) i ha assegurat que és “una trampa més per al sector”. En una entrevista a ’Hoy por Hoy’ de la Cadena SER, Fernández ha assenyalat que entre les reivindicacions que han presentat al govern no hi ha el pagament de subvencions, les quals, ha afegit, “paguen els contribuents”. Fernández ha reclamat que el sector es pugui “mantenir per si mateix” i “amb dignitat” i s’ha preguntat quina garantia tenen els transportistes que en les pròximes setmanes el preu per gasoil no es dispari fins als 2,5 euros.

“Hi ha d’haver mecanismes suficients per repercutir els costos en els serveis que fem, no viure de subvencions”, ha insistit el portaveu de la Plataforma per a la Defensa del Sector del Transport. “El que demanem és que es clarifiqui la cadena de contractació”, ha afegit, en referència als intermediaris, de qui ha dit que són els qui marquen els preus del sector.

“Aquí el govern ens saqueja amb impostos i els distribueix a qui i com li dona la gana”; ha continuat el portaveu de la Plataforma. Fernández ha dit que al transportista autònom “no li serveix de res aquesta subvenció” i ha remarcat que “des de fa 40 anys s’està destrossant el sector”. “S’ha perdut fins i tot la propietat dels camions, quan ens van posar el rentin i el Leasing operatiu i hem d’estar treballant en un cercle viciós sense poder treure el cap”, ha afegit.

En l’acord d’aquesta matinada, s’ha fixat una bonificació de 20 cèntims per euro per litre o quilo de combustible i un ajuda directa de 450 milions d’euros al sector. Dels 20 cèntims, 15 sortiran del pressupost públic i 5 seran suportats pels operadors de productes petrolífers. Aquesta bonificació s’aplicarà a dièsel, gasolina, gas i ’adblue’.

El Ministeri de Transports calcula que això suposarà uns 600milions d’eurosper al sector. Calcula també que l’acord suposarà un estalvi d’uns 700 euros mensuals per camió. La rebaixa en el combustible estarà vigent de l’1 d’abril al 30 de juny, prorrogable. En total, les mesures implicaran una injecció de més de 1.000 milions d’euros.

Fernández ha rebutjat el paper del CNTC en la negociació i s’ha qüestionat “quina legitimitat té”. “Que posin una votació si volem que aquests buròcrates del comitè nacional ens representi”, ha conclòs Fernández en l’entrevista a la SER.

Mentrestant, la Plataforma, que és minoritària i és qui ha convocat les aturades dels darrers dies, es manifestarà aquest divendres a Madrid. Una representació ha viatjat aquesta matinada en bus des de Barcelona per assistir-hi. Un dels membres de la Plataforma ha assegurat en un vídeo que només se senten representats pel president de l’entitat, Manuel Hernández, perquè “és qui defensa els nostres drets: el dels transportistes i pimes”. “No som ultres, ni delinqüents ni res de tot això. Avui Madrid s’assabentarà de la minoria que som”, ha finalitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva