Societat

Les organitzacions de gran consum demanen als transportistes que aturin la vaga

El sector creu que les ajudes aprovades permeten afrontar “amb garanties” els problemes a la cadena de subministrament

Les organitzacions de gran consum han demanat a la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport que desconvoquin la vaga de camioners després que el govern espanyol i el Comitè Nacional de Transport (CNTC) hagin arribat a un acord per fer front als problemes en la cadena de subministrament derivats de la guerra d’Ucraïna. En un comunicat conjunt publicat aquest divendres, les principals associacions del sector defensen que les ajudes aprovades permeten afrontar “amb garanties” el context actual de “màxima complexitat” i consideren que “ja no hi ha arguments” que justifiquin l’aturada. “No té cap sentit”, subratllen, tot recordant que cada dia de vaga té greus conseqüències sobre la resta de sectors econòmics.

Pel gran consum, les ajudes aprovades pel govern espanyol –que suposen una injecció de més de 1.000 milions d’euros- són superiors a les que s’han posat en marxa en altres països europeus. “Aquestes mesures contribuiran a impulsar un model econòmicament sostenible per a tota la cadena de transport, així com la viabilitat dels diferents models de negoci en un sector clarament atomitzat”, defensen.

En aquest sentit, el sector assenyala que ara s’obre un període en què totes les parts de la cadena “han de continuar treballant des d’un model de col·laboració per millorar les qüestions estructurals del sector”.

El comunicat el signen l’Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats (ACES), l’Associació de Fabricants i Distribuïdors AECOC, l’Associació Nacional de Grans Empres de Distribució (ANGED), l’Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (ASEDAS), Cooperatives Agro-Alimentàries d’Espanya, la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begues (FIAB) i l’organització Hosteleria d’Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona