Societat

32 persones han mort en tres mesos a les carreteres catalanes

Durant el mateix període de l’any passat van perdre la vida 20 persones en 20 accidents mortals

Fins al 31 de març d’enguany 32 persones han mort en 28 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Durant el mateix període de l’any passat, van perdre la vida 20 persones en 20 accidents mortals. El gener i el febrer de 2019, abans de la pandèmia, van perdre la vida 37 persones en 36 sinistres mortals.

En concret, aquest mes de març han perdut la vida a la carretera 7 persones, mentre que els mesos de gener i febrer hi havia hagut 12 i 13 víctimes mortals respectivament. Així, si els dos primers mesos de l’any hi havia hagut un increment tant en relació al 2021 com al 2019, al març hi hagut una reducció, amb 3 víctimes menys que l’any passat i 12 menys que l’any de referència abans de la pandèmia.

De les 32 víctimes mortals, 20 eren homes, el que representa un 62,5% dels morts, i 12 dones. Dels 20 homes morts en accident de trànsit, 16 eren conductors i 4 eren vianants. Pel que fa a les dones, 5 eren conductores, 6 més viatjaven de passatgeres –una en una moto!– i una altra era una vianant. Les dades de sinistralitat d’aquests tres primers mesos també mostren un alt percentatge d’homes en el col·lectiu de ferits greus: dels 141 ferits greus en accident de trànsit des que va començar l’any, 109 són homes (77,3%) i 32 són dones (22,7%).

Menys motoristes

Pel que fa al col·lectiu de vulnerables, de les 32 víctimes mortals, 3 eren motoristes, 2 ciclistes i 5 vianants. Cal destacar que s’ha reduït significativament la sinistralitat del col·lectiu motorista: l’any passat n’havien mort 9 i el 2019, 8. Quant a la resta de víctimes, 18 circulaven amb turisme, 1 amb camió i 3 amb furgoneta.

Dels 28 accidents mortals, 20 han estat col·lisions amb més d’un vehicle implicat i 8 amb un sol vehicle. A més, destaca el fet que 11 dels sinistres morals han sigut col·lisions frontals (39,2% del total), 5 atropellaments i 4 encalços.

Si analitzem les morts seons els dia de la setmana, 19 de les víctimes han sigut en dies feiners (59,4%) i 13 en cap de setmana (des de divendres a les 15 h) o festiu (40,6%). I quant a l’edat de les víctimes mortals, les tres franges amb més víctimes són entre 55 i 64 anys (8 morts), entre 25 als 34 anys (7) i entre 35 a 44 anys (7).

Per demarcacions, 11 s’han produït a Barcelona; 10 a Girona; 9 a Tarragona i 2 a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat