Societat

Els incendis a Califòrnia deixen 5 persones mortes, 30 ferits i unes 1.300 cases i negocis calcinats

Un mínim de 346.000 habitatges han hagut de ser evacuats, dels quals unes 1.300 cases i negocis han quedat calcinats, al sud de l'estat nord-americà de Califòrnia a causa de la gravetat dels incendis forestals, que s'estenen durant el tercer dia, avivats pels intensos vents del desert. Fins ara, 5 persones han perdut la vida i n'hi ha 30 de ferides.

Ara mateix, amb les temperatures cada vegada més altes i els intensos vents, les flames semblen impossibles de combatre. Tan sols en el comtat de San Diego s'ha ordenat evacuar 346.000 habitatges, un de cada tres, d'acord amb informació del cens.
A la base aèria Miramar, de la infanteria de marina nord-americana, uns quaranta avions, entre els quals hi ha diversos caces F-18, aeronaus de càrrega C-130 i helicòpters, han sigut traslladats a bases a Califòrnia i a Arizona. Els pronòstics meteorològics, a més, anuncien un augment de les temperatures i la continuïtat dels vents.

Intent dels bombers

Molts dels hotels que eren refugis per a la gent que havia hagut de deixar casa seva han hagut de ser evacuats també. Un mínim de 6.000 bombers s'hi han desplaçat per intentar combatre els catorze incendis actius.

"Hi ha vents molt forts del nord-est. Son molt erràtics, i això ens obliga a modificar els procediments", ha dit el portaveu del departament de boscos i protecció contra incendis de Califòrnia, el capità Don Camp. "La nostra prioritat és salvar vides [...] i treure les persones de la línia de foc".

Milers de residents han buscat refugi en escoles, centres comunitaris i recintes firals. El principal centre de reunió ha sigut l'estadi Qualcomm, a San Diego, on els evacuats miraven les notícies per les càmeres de televisió del recinte.

Des que van començar, diumenge, els incendis han devorat uns 583 quilòmetres quadrats de terreny, una àrea més gran que la ciutat de Nova York. Després d'informar que gairebé mil quilòmetres quadrats de boscos i terres estan en flames, el president, George W. Bush, ha declarat una emergència federal per a set comtats del sud de Califòrnia, a fi d'accelerar els esforços d'assistència a la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona