Societat

Estats Units

Biden avisa el Suprem que defensarà el dret a l’avortament

El president dels EUA ha donat instruccions als seus serveis jurídics perquè preparin opcions de resposta a una possible il·legalització

El polític demòcrata crida a votar legisladors favorables al dret a decidir de les dones a les eleccions del novembre

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha advertit aquest dimarts que prepara una “resposta” per defensar el dret a l’avortament al país davant la possibilitat que el Tribunal Suprem l’il·legalitzi.

“Estarem preparats quan s’emeti qualsevol sentència”, ha expressat el president nord-americà després que de la filtració d’un esborrany, segons el qual l’alt tribunal tombaria la legalització de l’avortament als EUA, vigent des de 1973 i coneguda com Roe versus Wade.

En un comunicat, el polític demòcrata ha assenyalat que, davant els intents de diversos Estats republicans de restringir l’avortament, ha ordenat als advocats de la Casa Blanca que preparin “opcions per a una resposta de l’Administració federal a l’atac continu contra l’avortament i els drets reproductius”.

“El dret d’una dona a triar és fonamental, Roe ha estat la llei del país durant gairebé 50 anys, i l’equitat exigeix que no sigui anul·lada”, ha reivindicar.

Biden ha fet una crida als nord-americans perquè votin legisladors que estiguin a favor de l’avortament en les eleccions de mig mandat del novembre vinent.

“Si el Suprem anul·la [llei] Roe, recaurà sobre els legisladors electes en tots els nivells la responsabilitat de protegir el dret de les dones a decidir”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha reivindicat que el país necessita “més senadors a favor del dret a decidir” i una “majoria” a la Cambra de Representants per aprovar una legislació que protegeixi el dret a la interrupció de l’embaràs.

L’avortament ha estat legal als EUA d’ençà que el 1973 el Suprem va dictaminar que l’Estat no té dret a intervenir en la decisió de la dona sobre el seu embaràs.

En l’última dècada nombrosos Estats de la Unió liderats per conservadors han aprovat normes que violen obertament aquests paràmetres, amb l’objectiu declarat d’aconseguir que el Suprem revisi i anul·li el precedent establert fa gairebé mig segle.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot