Societat

Jornada sobre energies renovables davant la necessitat de la transició energètica

Més de 150 inscrits en una trobada on participaran professionals del sector amb l’objectiu d’apropar l’oferta d’energies alternatives

La Taula de l’Enginyeria de les Comarques Gironines, formada pel Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, la delegació de Girona del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i de Grau Mines i Energia de Catalunya i Balears, la delegació de Girona del Col·legi d’Enginyers Tècnics en Topografia i la Delegació de Girona el Col·legi Oficial d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics d’obres Públiques de Catalunya, han organitzat una jornada que porta per títol “Energia renovable a la pràctica” amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Davant l’impuls de la transició energètica, l’Associació ha preparat aquesta trobada que ja compta amb més de 150 inscrits. Durant la jornada, professionals del sector donaran a conèixer les diferents energies alternatives verdes amb l’objectiu d’apropar i analitzar les seves característiques a partir casos concrets.

Joan Viñolas, propietari i gerent d’Agropecuària Mas Bes, SL i Biogàs Mas Bes, SL, i Joan Soler, enginyer tècnic industrial químic amb més de 30 anys d’experiència en renovables, explicaran l’aplicació del biogàs i els seus avantatges.

Pel que fa a l’energia fotovoltaica, Francesc Camps, enginyer tècnic agrícola i investigador d’IRTA Mas Badia, exposarà l’aprofitament de l’energia solar pel bombament d’aigua de reg.

Ignasi Herms, cap de l’àrea de recursos geològics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), parlarà sobre la geotèrmia superficial com a solució per la descarbonització de la demanda tèrmica d’edificis.

Ramon Vergés, enginyer graduat electrònic industrial i automàtica i soci de SUNO ENGINYERIA DE SERVEIS ENERGETICS SCCLP, exposarà els aspectes clau i casos d’èxit de la biomassa.

Per últim, Pau Teixidor, director comercial d’Agrienergia i d’Agrienergia Solar, parlarà sobre les comunitats energètiques.

La jornada es farà demà, a les nou del matí a E-learning.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona