Societat

Reivindicació del lideratge compartit al sector turístic

I Fòrum #AEDHVENUS Dona-Lideratge-Turisme, organitzat per la Fundació Climent Guitart i la Asociación Española de Directores y Directivos de Hotel y Restauración (AEDH)

La presidenta de la Fundació Climent Guitart i de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, ha obert el I Foro #AEDHVENUS Dona-Lideratge-Turisme que la fundació ha organitzat aquest dimecres, conjuntament amb la Asociación Española de Directores de Hotel (AEDH) que presideix, a Catalunya, Roberto Torregrosa.

A través de ponències i taules rodones, les dones amb càrrecs directius, especialment en l’hoteleria, han reivindicat que el lideratge del sector sigui compartit i que la trobada servís per elaborar un full de ruta per aconseguir-ho. A l’Hotel Guitart Central Aqua Resort de Lloret de Mar s’hi han concentrat responsables de grups hotelers, com la mateixa Cristina Cabañas o Carme Hospital, presidenta d’Aromar Hotels & Restaurants (Platja d’Aro), a més de directives de departaments importants de companyies com Vueling o Meliá Hotels.

Entre les diverses propostes que s’han llançat a la jornada han destacat idees de com millorar les oportunitats pel talent femení i s’ha subratllat que les mesures de conciliació siguin reals i no només estètiques. Precisament, un estudi de Turijobs presentat al Fòrum deixava paleses les dificultats del sector per trobar treballadores i subratllava que un 62’2 per cent d’aquestes canviaria de professió, davant del 64’1 per cent d’homes que també ho faria. Troben a faltar una millor conciliació del treball amb la vida familiar, un projecte laboral motivador i un millor salari. En aquest full de ruta també s’ha posat l’accent en la formació i que no es discrimini per raó de sexe o edat a l’hora de contractar nous treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró