Societat

pakistan

El cònsol del Pakistan, sobre l’assassinat de les noies de Terrassa: “Els culpables tindran el màxim càstig”

La policia té suficients evidències per demostrar la responsabilitat dels sis detinguts, dos d’ells germans de les joves

El cònsol del Pakistan a Catalunya, Mirza Salman, confia que el pes de la llei caurà sobre els responsables de l’assassinat de dues germanes al seu país i que havien viscut durant anys a Terrassa.

En una entrevista amb l’ACN, Salman ha explicat que les autoritats pakistaneses tenen en marxa una investigació a la qual hi estan col·laborant els Mossos d’Esquadra i ell mateix de manera activa des de Catalunya per facilitar totes les gestions entre els dos països. “Els culpables tindran el màxim càstig”, assegura, després de totes les proves recollides a l’escena del crim.

Mentre el pare és a Terrassa, on ha declarat diverses vegades davant dels Mossos, la mare i un fill de 9 anys segueixen al Pakistan.

Aquest mateix dijous agents dels Mossos d’Esquadra que participen en la investigació des de Catalunya s’han presentat al consolat per parlar amb Salman, que afirma que col·labora estretament amb tot el que li demanin les autoritats policials d’aquí i d’allà.

També ha hagut de declarar davant dels agents en diverses ocasions el pare de les noies, que fonts properes asseguren que mostra una certa fredor davant de la tragèdia que acaba de viure: dues filles mortes i dos fills a la presó com a autors del crim.

“He parlat amb el pare, sembla que té el cor trencat, diu que no sabia que això passaria i que ni tan sols sabia que les noies volarien al Pakistan”, diu Salman. Però afegeix: “Si la investigació revelés que està involucrat en els fets, encararia la justícia”.

Mentrestant, entre reixes hi esperen sis persones que defensen haver comès un “crim d’honor”. Es tracta d’una pràctica que suposa l’assassinat d’una dona o una nena quan el clan considera que l’ha deshonorat, un atac que el perpetren els mateixos familiars de la noia.

“L’any 2016 el govern de Pakistan va aprovar una llei que prohibia als familiars consentir aquest tipus d’atacs”, explica el cònsol. Ara, qui actuï amb aquest pretext s’enfronta a penes que van dels 25 anys de presó a la pena de mort. “Les evidències recollides mostren una certesa molt gran que els detinguts van participar-hi”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona