Societat

Augmenten a set els morts pels incendis a Califòrnia després de la troballa de quatre cossos més

Els bombers han aconseguit contenir en les últimes hores diversos dels incendis que arrasen des de fa dies el sud de Califòrnia, de manera que milers de persones han pogut tornar a les seves llars. Mentrestant, les autoritats han trobat set cadàvers calcinats a prop de la frontera amb Mèxic, de manera que la xifra de víctimes mortals s'eleva ja a set, segons informa la cadena de televisió NBC.

Agents de la Patrulla Fronterera van trobar durant un recorregut de rutina quatre cadàvers en una zona boscosa a prop de l'encreuament de Barrett, situat a l'est de la ciutat de San Diego i als voltants de la frontera amb Mèxic, ha indicat la portaveu de la institució, Glòria Chávez. La zona és a prop d'un dels principals corredors d'immigrants indocumentats que sovint caminen durant hores i dies per travessar la frontera dels Estats Units des del país veí, de manera que les autoritats creuen que podrien ser immigrants il·legals que quan van creuar la frontera es van veure atrapats entre les flames. Les autoritats van anunciar unes hores abans que havien trobat els cadàvers, però que desconeixien el moment de la mort i si les morts van ser causades pel foc. Els cossos eren de tres homes i una dona.

L'àrea va ser destruïda per l'anomenat incendi Harris, que s'estén fins a la frontera amb Mèxic i que va matar un home de 52 anys de la població de Tecate que es va negar a sortir de casa seva quan la zona va ser evacuada diumenge passat.
D'altra banda, els equips d'emergència van trobar ahir a la tarda dos cossos carbonitzats en una casa destruïda pels incendis, van dir les autoritats, mentre les flames s'acostaven a milers d'habitatges del sud de Califòrnia tot i la disminució dels vents i de la posada en marxa d'un gran operatiu amb hidroavions. Un mínim de 52 bombers i 30 persones més han resultat ferits per cremades o intoxicacions de fum.

Gairebé un milió d'afectats
Els incendis, dels més grans que es recorden a Califòrnia, han consumit un mínim de 197.000 hectàrees i han destruït 1.800 cases des del cap de setmana passat. Gairebé un milió de persones han resultat afectades.

Unes 24.000 habitatges continuen en perill, tot i que ha estat contingut gairebé el 30% dels focs més greus en el comtat de San Diego i a l'estany Arrowhead, en les muntanyes a l'est de Los Ángeles.

Les autoritats han permès el retorn de milers d'evacuats a zones de San Diego, i els albergs han començat a buidar-se ràpidament. L'alcalde de San Diego, Jerry Sanders, ha anunciat que l'alberg instal·lat al Qualcomm Stadium serà tancat aquest migdia després d'haver donat sostre a unes 10.000 persones.

Visita de Bush

D'altra banda, el president nord-americà, George W. Bush, està a Califòrnia valorant els danys ocasionats pel foc en la comunitat de Ranxo Bernardo, una de les més afectades a San Diego. "Volem que la gent sàpiga que hi ha un més bon dia d'ara endavant, que avui la seva vida pot semblar ombrívola, però demà la vida serà més bona", ha dit Bush, que poc abans va declarar zona de desastre a set comtats, que podrien rebre ajuda federal per a la seva reconstrucció.

D'altra banda, s'han incrementat els temors pels riscos a causa de l'electricitat. Un dels incendis ha trencat una línia elèctrica connectada amb Arizona, mentre que un altre amenaçava al principal corredor d'electricitat nord-sud que connecta San Diego amb la resta de Califòrnia. Així, es rep energia addicional des de Mèxic, ha declarat el director d'operacions de l'empresa Sempra Utilities, Michael Niggli.

Uns 19.500 clients estaven sense electricitat dimecres passat a causa dels cables caiguts i dels talls realitzats per les mateixes autoritats per tal de garantir la seguretat dels bombers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona