Societat

Premi a CaixaBank per la recerca en el camp de l’FP

El Departament d’Educació reconeix la tasca de CaixaBank Dualitza en els premis FPCat 2021

L’ens impulsa el coneixement acadèmic i la producció de dades sobre la realitat d’aquests estudis

El Departament d’Educació, a través de l’Agència Pública de Formació i Qualificació de Professionals de Catalunya, ha lliurat a CaixaBank Dualitza el premi a la tasca de recerca en el camp de la formació professional (FP) dins la tercera edició dels premis FPCat, corresponent al 2021. La distinció reconeix la tasca que l’entitat promotora de l’FP du a terme des de fa sis anys per impulsar el coneixement acadèmic i la producció de dades, xifres i models comparatius que contribueixin a oferir una imatge real i detallada de l’estat de l’FP i que facilitin la presa de decisions. En l’acte de lliurament, va recollir el premi Juan Carlos Lauder, director CaixaBank Dualitza, acompanyat de Mónica Moso, responsable del centre de recerca de CaixaBank Dualitza; Ricard Guillem, coordinador de CaixaBank Dualitza Zona Est, i José Manuel García Trany, director del centre d’empreses de la direcció territorial Barcelona de CaixaBank. Un dels pilars d’actuació és el camp de la investigació, en què ha emprès diferents recerques, anàlisis i estudis en col·laboració amb diferents administracions públiques i privades i amb una voluntat sempre de responsabilitat social.

Observatori de l’FP

El seu projecte més rellevant en aquest sentit és l’Observatori de l’FP, que, sota el domini www.observatoriofp.com , ofereix totes les dades disponibles d’FP inicial, FP dual i FP per a l’ocupació, i que s’ha convertit en una de les poques plataformes en què es poden consultar xifres regionalitzades, temporals o establir comparacions entre territoris per poder conèixer de la manera més precisa el comportament de l’FP. A més, com a eina addicional, les dades de l’observatori són analitzades mensualment a través d’FPAnálisis i anualment a través de l’informe anual de l’FP, en què s’analitzen tots els canvis esdevinguts durant l’any anterior.

De manera paral·lela, CaixaBank Dualitza du a terme recerques en col·laboració amb diferents agents, com ara el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb el qual estudia, a través d’un projecte pilot, el grau d’inserció laboral i formativa de treballadors desocupats mitjançant la implementació de certificats de professionalitat en modalitat dual. També amb la Fundació BCN FP, amb qui ha desenvolupat un estudi per conèixer el sector sanitari i sociosanitari català en clau d’FP, així com tots els canvis experimentats arran de la pandèmia.

Al costat de la tasca investigadora, CaixaBank Dualitza també ha desenvolupat un seguit de projectes a Catalunya destinats a promoure la formació professional, una gran part dels quals impulsats en el marc del conveni signat fa cinc anys amb el Departament d’Educació de la Generalitat. Un d’aquests projectes, 24 hores d’innovació Barcelona CaixaBank Dualitza, va camí de convertir-se en un referent de l’aprenentatge basat en projectes a Catalunya. En les seves tres edicions, més de 500 estudiants de diferents cicles d’FP catalans han contribuït a resoldre reptes plantejats per empreses de primer nivell a través del treball en equip desenvolupat durant les 24 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA