Societat

Uber anuncia el seu retorn a Barcelona com a servei VTC

La companyia entrarà a la capital catalana amb 200 vehicles

Fins ara operava oferint el servei de taxi a través de la seva app

Uber ha anunciat aquest divendres el seu retorn a Barcelona com a servei VTC després d’abandonar la ciutat el febrer de 2019 quan la Generalitat va aprovar el decret que, entre d’altres, obligava els vehicles que oferien trajectes urbans a una precontractació del servei d’almenys 15 minuts, la prohibició d’estacionar al carrer o el retorn a la base després e cada trajecte, entre d’altres. Concretament, la multinacional californiana oferirà els servei UberX, UberVan i Uber Comfort. Segons han precisat fonts de la companyia a l’ACN, Uber aterrarà a la capital catalana amb 200 vehicles. Uber ja va tornar l’any passat a Barcelona oferint el servei de taxi a través de la seva app.

La tornada d’Uber a Barcelona, només com a servei d’intermediació en la contractació de taxis, va aixecar una forta oposició entre el sector, que es va mobilitzar en més d’una ocasió amb marxes lentes pel centre de la capital catalana. Ara, la plataforma entrarà a la ciutat amb tres nous serveis: UberX; Uber Van, per a viatges en grup; i Uber Comfort, que ofereix vehicles més amplis.

L’anunci arriba el mateix dia que el Govern ha anunciat un acord amb el PSC per tirar endavant el nou decret llei que ha de regular els trajectes urbans de les VTC abans que expiri la moratòria del decret Ábalos.

Uber ha explicat en un comunicat que “vol donar resposta al gran creixement de demanada de mobilitat que està vivint Barcelona en els últims mesos, i que ha derivat en una situació d’escassetat d’alternatives en el transport urbà”. Per la plataforma, aquesta situació és fruit de la “combinació del retorn massiu del turisme a la ciutat i d’un creixement sostingut de la demanda local”.

En aquest sentit, apunta a un augment del 239% entre es mesos de gener i juny del 3033 mentre que en els darrers mesos entre els usuaris internacionals han augmentat un 95%. Les nacionalitats que més demanden el servei són britànics, estatunidencs, francesos i portuguesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica a l’Alt Empordà el nombre de diagnòstics d’AOS severa en sis anys

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT