Societat

Visita molt discreta de la princesa Elionor a Figueres

La filla de Felip VI es desplaçarà diumenge a la tarda al Teatre Museu Dalí per a un acte de la fundació que du el seu nom

L’Ajuntament no n’ha estat informat de manera oficial

L’hereva de la monarquia espanyola, la princesa Elionor, viatjarà diumenge a la tarda a Figueres en el marc de les activitats dels premis que concedeix la Fundació Princesa de Girona, de la qual és presidenta d’honor, i que es lliuraran l’endemà a Cornellà de Llobregat. Serà el primer cop que Elionor –princesa de Girona– trepitgi la demarcació, però la jornada no s’ha preparat com un gran esdeveniment, sinó que la casa reial ha optat per la discreció.

Està previst que la filla de Felip VI arribi a les cinc al Teatre Museu Dalí, on farà una sessió de treball dedicada als nous programes de la fundació i es reunirà amb alguns dels joves que hi participen. Posteriorment visitarà el museu. Acompanyarà la princesa la seva germana, la infanta Sofia.

Serà una estada de poques hores que, en principi, no inclou cap contacte amb les autoritats locals ni amb els ciutadans. Ahir, a l’Ajuntament ningú no els havia avisat oficialment de l’estada a la ciutat de l’hereva de la corona espanyola. L’alcaldessa, la republicana Agnès Lladó, va assegurar que, de totes maneres, en cas que l’haguessin convidada, no hi hauria anat. Tampoc hi haurà presència de membres del govern català.

L’endemà, els premis

Dilluns al matí, Elionor, la seva germana, Felip VI i la reina Letícia seran a Barcelona per a la tradicional trobada amb els premiats per la fundació en anteriors edicions i amb el patronat i consell assessor de la institució al Palauet Albéniz, que és la residència de la família reial a la capital catalana. La casa reial ha informat que Elionor i Sofia participaran en un taller organitzat per la plataforma Code.org, una entitat dedicada a la promoció de l’ensenyament de la informàtica a les escoles. Finalment, a la tarda els reis, la princesa i la infanta presidiran a Cornellà la cerimònia de lliurament dels guardons de la fundació. Dimarts, el rei, tot sol, acudirà a l’acadèmia de sotsoficials de Talarn.

LA DATA

03.07.22
Serà
el dia de la visita de la princesa Elionor a Figueres, la primera que fa a la demarcació de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona