Societat

Barcelona, referent mundial de pau

Un català, Josep Fèlix Bentz, presideix per primer cop el World Peace Forum

Barcelona acollirà el 2023 una trobada internacional

Hi ha en marxa més projectes

Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, és des del mes passat el primer català que presideix una entitat d’àmbit mundial que promou i vetlla per la pau, el World Peace Forum. Aquesta associació, amb seu a Luxemburg, celebra cada any una trobada internacional per debatre quins són els principals reptes de la pau al món i reconèixer les persones i entitats que treballen per aconseguir un món millor, i Barcelona ha estat designada la ciutat que l’acollirà el 2023. Els que han promogut la candidatura de la capital catalana, amb Bentz al capdavant, volen que la celebració del World Peace Forum a Barcelona sigui l’oportunitat per convertir la ciutat i Catalunya, “de forma permanent”, en un “referent internacional de pau”.

Com explica Josep Fèlix Bentz, la celebració d’aquesta trobada, que per primer cop acull una ciutat de l’Estat espanyol, serà “un excel·lent aparador per a tots els projectes de ciutat que tenim”. Ell també impulsa l’Associació Pau Barcelona 2025, que mou múltiples iniciatives, entre les quals la que acaba de rebre el guardó Luxembourg Peace Prizes al millor projecte de contribució pública a la fi de les guerres: el Passeig-Camí de la Pau. Vol homenatjar les persones que han lluitat per un món millor, i s’espera que el premi els ajudi a fer-lo realitat.

Àfrica, la gran oblidada

Un dels objectius del World Peace Forum que Barcelona celebrarà d’aquí a dos anys és que hi hagi el major nombre de països representants. El president de l’associació explica: “L’Àfrica és un dels grans omesos en les notícies, i en aquest moment hi ha múltiples guerres al seu territori i no se’n parla, així que ens agradaria que aquest continent fos molt present en les xerrades, els debats i els tallers.”

LA XIFRA

2
anys
falten perquè Barcelona aculli la trobada anual, d’àmbit internacional, del World Peace Forum.

El drama del Mediterrani

El projecte que ha guanyat un dels guardons dels Luxembourg Peace Prizes és un recorregut que transcorreria paral·lel a la Mediterrània, des de Barcelona a Badalona, i combinaria instal·lacions físiques i virtuals amb l’objectiu d’oferir informació sobre la lluita per la pau de centenars de persones. Fa set anys que els seus promotors li estan donant forma i aconseguint els suports necessaris. La pandèmia no hi ha ajudat, però ara que la crisi sanitària afluixa i amb el reconeixement a escala internacional que han rebut, Josep Fèlix Bentz espera que es pugui tirar endavant. “Hem parlat no només amb les administracions sinó amb entitat com ara Càrites, Creu Roja, el Cercle Artístic o el Conservatori del Liceu; tothom que vulgui està convidat a participar-hi”.

El projecte inclou la instal·lació d’una escultura a Badalona que vol simbolitzar la indiferència dels europeus respecte dels immigrants que perden la vida en aigües del Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona