Societat

Retallen l’horari de terrasses per reduir el soroll

L’Ajuntament actua en bars i restaurants del carrer Enric Granados

Anuncia accions en altres districtes de la ciutat

El carrer Enric Granados estrenarà la mà de ferro de l’Ajuntament de Barcelona contra el soroll que genera l’activitat d’oci al carrer. Per posar remei als alts nivells de contaminació acústica que hi ha en aquest eix de l’Eixample, els bars i restaurants hauran de retallar una hora el temps de funcionament de les terrasses. Així, les nits de diumenge a dijous, l’horari de tancament quedarà fixat a les onze de la nit, mentre que divendres i dissabte podran treballar fins a la mitjanit.

La d’Enric Granados serà la primera actuació d’impacte que es durà a terme en aquells àmbits que l’Ajuntament anomena “zones acústicament tensionades en horari nocturn”. Fa unes setmanes, ja es va explicar que, en les anàlisis de sonometria que es van fer, s’hi van detectar tretze punts amb aquest problema de soroll a les nits. El districte de Sant Martí ja ha actuat. Ara és el torn d’Enric Granados, i vindran més llocs amb mesures correctores.

A Enric Granados, el problema del soroll generat per les terrasses ha mobilitzat els veïns, que han creat una plataforma organitzant-se a través de les xarxes socials. L’última acció la van dur a terme avui fa una setmana, amb una protesta davant la seu del Gremi de Restauració de Barcelona. Avui els veïns saben que el problema se’ls resoldrà en part, però no saben encara quan, perquè la reducció d’horaris serà efectiva després que es compleixin els tràmits administratius corresponents.

La reducció dels horaris anirà acompanyada d’una reducció del nombre de terrasses. Actualment, al carrer Enric Granados hi ha 115 terrasses amb llicència, 34 de les quals van ser concedides arran de la covid i ara desapareixeran.

Les mesures contra el soroll també preveuen l’obligatorietat de posar taps de goma a les cadires i taules, per evitar el soroll estrident quan es mouen. Així mateix, s’hauran de protegir amb plàstic les cadenes que subjecten el mobiliari.

LA XIFRA

115
llicències
de terrasses hi ha al carrer Enric Granados de Barcelona, 34 de les quals es van concedir durant la pandèmia.

Ningú dorm amb un aspirador engegat dins de casa

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eloi Badia, va trobar ahir un símil encertat per explicar l’infern que viuen molts ciutadans víctimes del soroll derivat de l’oci nocturn. Els nivells que s’han detectat en els punts problemàtics, i que superen de molt els límits permesos, equivalen, diu el regidor, a dormir amb un aspirador engegat a dins de casa, un dels sons més molestos que generen els electrodomèstics. La qüestió del soroll s’ha convertit en una preocupació sanitària de primer ordre. El primer problema de salut a la ciutat és la contaminació de l’aire que es respira, i el segon és la contaminació acústica, que afecta directament 210.000 persones, 60.000 de les quals tenen trastorns del son i una part reduïda arriba a desenvolupar patologies cardíaques. El problema és de tanta magnitud que s’ha convertit en una eina de debat polític i arreu de la ciutat han sorgit plataformes ciutadanes que reivindiquen una actuació contundent de l’Ajuntament contra aquells que generen soroll. Aquestes plataformes han arribat a celebrar una manifestació conjunta a la plaça Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona