Societat

Justícia diu que treballa per separar víctimes i agressors

Respon a un informe que denunciava que en molts jutjats no es garanteix la intimitat i la dignitat de les denunciants

L’informe del Consell de Col·legis de l’Advocacia de Catalunya (Cicac) que denunciava que bona part dels edificis judicials del país no garanteixen una bona atenció a les víctimes de violència masclista, aquesta setmana ja ha rebut resposta. El Departament de Justícia ha emès un comunicat en el qual explica que a través de la secretaria de l’administració de Justícia i de la Subdirecció General de Patrimoni, Obres i Serveis va iniciar a principis d’any una revisió de l’estat de les diferents sales de víctimes que hi ha arreu de Catalunya. L’anàlisi, segons el departament, vol detectar “deficiències o mancances, fer-les més càlides i acollidores i que permetin una major intimitat i protecció per a les víctimes”. També s’estan revisant tots els equipaments ja existents, principalment on hi ha jutjats de violència contra la dona per comprovar que tots disposen de sales de víctimes adequades i circuits de separació entre víctima i agressor.

D’altra banda, Justícia assegura que fa temps que en tots els nous equipaments judicials que construeix i en les remodelacions que fa en altres jutjats inclou sala de víctimes i circuits separats, com ara a Balaguer, Olot, Puigcerdà, Gandesa, Amposta, Tortosa i Mataró. Està previst que els resultats de la revisió dels equipaments estigui enllestit a finals de l’estiu i s’anuncia l’elaboració d’un pla estratègic d’atenció a la víctima del delicte, que entrarà en vigor a finals d’any.

Aquest pla té com a objectiu garantir els drets de les víctimes, assegurar que siguin reconegudes i protegides de la victimització secundària i institucional, facilitar l’accés als serveis de suport i prioritzar l’accés a la justícia restaurativa.

LA XIFRA

13
seus judicials
dels 49 partits judicials no tenen espais específics per atendre les víctimes de violència masclista.

Sense espais o poc adequats

L’informe del Cicac recollia que els jutjats de Blanes, Cervera, Esplugues de Llobregat, Falset, Martorell, Rubí, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Farners, Solsona, Tarragona, Tremp, Valls i Vielha no tenen dependències específiques habilitades com a sales d’espera per a les víctimes denunciants. D’altra banda, els jutjats de Badalona, Cerdanyola del Vallès, Figueres, Lleida, Mollet del Vallès, Reus i Sabadell tenen els espais però no reuneixen les condicions necessàries per protegir adequadament la intimitat i dignitat de les víctimes. L’informe es va traslladar al Departament de Justícia i al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona