Tarragona i els bars de la plaça de la Font busquen fórmules per entendre's

Els propietaris dels locals refusen la proposta inicial de reordenació de l'espai feta pel consistori

D'aquí a uns mesos, quan torni el bon temps, la plaça de la Font de Tarragona tornarà a convertir-se en un dels centres neuràlgics de la ciutat, però abans tant el consistori com els propietaris de bars i restaurants haurien de posar-se d'acord en molts aspectes. El primer fa referència a la reordenació de l'espai que ocupa la terrassa de cadascun dels establiments dins de la plaça. Des de la regidoria de Llicències, que porta el regidor Carles Castillo, ja s'ha transmès als propietaris de locals la necessitat de dur a terme una modificació d'acord amb les peticions dels veïns. Segons va admetre el mateix Castillo, la proposta inicial presentada per l'Ajuntament «és molt restrictiva». Es basa en la distribució igualitària de l'espai, mantenint el que hi ha al centre de la plaça i reduint una mica més el que hi ha entre les façanes dels edificis i les primeres taules.

Més que refusar-la frontalment, als restauradors no els satisfà perquè han detectat que molt possiblement tindrien taules que quedarien allunyades de la seva façana. Com que no respon a les seves necessitats, ja han demanat temps per confeccionar una idea alternativa que satisfaci les dues parts i que es pugui aplicar. En el rerefons hi ha la superfície disponible per a cadascun dels bars, ja que a partir d'ara l'espai que quedi lliure davant d'un local que no tingui servei de terrassa no es repartirà entre els bars que hi hagi al costat. Els restauradors tenen clar que no volen perdre superfície.



ACORD PER SANTA TECLA
Un assumpte amb el qual ja s'han posat d'acord és el referent a les taxes que havien de pagar els bars per treure les barres durant les festes de Santa Tecla. En principi, l'actitud del consistori va ser inflexible i això va provocar la ira dels restauradors, que no estaven disposats a pagar ni un cèntim en aquest concepte perquè el mateix consistori havia estat molt estricte a l'hora de fer retirar les taules i les cadires cada cop que hi havia espectacles de la festa. Castillo va reconèixer que el ban municipal publicat el setembre passat va ser estricte i que aquest any tractaran que sigui molt més flexible.

Fruit d'això, el consistori tarragoní ha donat la raó als propietaris de locals d'oci i per això els ha compensat amb l'exempció d'haver d'abonar la taxa d'ocupació de via pública.



ALTRES ESPAIS
L'Ajuntament ha donat prioritat a la plaça de la Font perquè és l'espai que havia generat més problemes, però un cop s'arribi a un acord amb els bars i restaurants que hi ha, començarà a negociar amb els locals de la resta de places del nucli antic, com ara els de la plaça del Rei, la plaça del Fòrum, la plaça dels Sedassos i plaça de les Cols, entre d'altres. Als establiments d'aquestes places tampoc no els cobrarà res en concepte d'ocupació de via pública durant l'edició de Santa Tecla passada perquè estaven igualment afectats per les restriccions que marcava el ban municipal.

No s'ha tractat l'ampliació d'horari

S.C.
Un tema que encara està pendent és el referent als horaris de les terrasses, principalment les de la plaça de la Font. La posició de l'Ajuntament és clara i, de moment, inflexible. «Nosaltres no mourem fitxa si abans no hi ha un acord entre els veïns i els propietaris dels locals», va confessar el regidor Castillo, que va subratllar que «ara el que cal és solucionar la distribució equitativa de l'espai». El titular de l'àrea de Llicències va deixar entreveure que no veuria malament una ampliació de l'horari, però amb els condicionants de sempre: «Hem de conjugar la Tarragona turística amb oferta d'oci nocturn, respectant i garantint el descans dels veïns.» De moment, els restauradors no han fet cap petició i es remeten al compliment escrupolós de l'horari durant l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona