Societat

Caçadors gironins i Generalitat acosten posicions per desencallar el conflicte

La territorial manté la protesta fins que no es resolguin les discrepàncies amb l’ordre de vedes i gosseres esportives

Els caçadors gironins i la Generalitat han acostat posicions per desencallar el conflicte que ha portat les colles del senglar a plantar-se i decidir no començar la temporada de caça major el proper 4 de setembre. Les principals discrepàncies es troben amb l’ordre de vedes, que obliga a localitzar allà on es faran batudes i que els caçadors critiquen que els crea “inseguretat jurídica”, i amb la interpretació de la normativa sobre gosseres esportives. Les dues parts han mantingut una primera reunió a la Delegació del Govern, durant la quan han acordat traspassar el debat a instàncies superiors. Els caçadors agraeixen el gest del Departament, però també asseguren que mantindran la protesta fins que no els donin compromisos per escrit.

En una banda de la taula, hi havia el president i el vicepresident de la territorial de la Federació de Caça a les comarques gironines, Josep Blanquera i Joan Espona. A l'altra banda, la directora dels serveis territorials d'Acció Climàtica, Elisabet Sánchez, i tècnics del Departament.

La reunió no ha solucionat el conflicte, però sí que ha permès acostar posicions. "Evidentment, hem parlat de tots aquells punts de desencontre, i a partir d'ara hem de treballar-los i d'elevar-los, perquè no només afecten les comarques gironines sinó a tota Catalunya", ha explicat Sánchez. 

La directora territorial ha admès que els principals focus de conflicte són dos: l'ordre de vedes i la normativa de gosseres esportives. "Però n'hem parlat de molts altres que també els preocupen", ha afegit Sánchez. Més enllà del què es debati a partir d'ara, la delegada d'Acció Climàtica sí que ha volgut desescalar però una de les discrepàncies. En concret, la que es comuniquin les batudes amb antelació. "El termini de fer-ho 48 hores abans és una recomanació, i no una obligació", ha concretat.

"Que ens donin garanties jurídiques és bàsic perquè hi hagi entesa", ha concretat el vicepresident. Per això, de moment, Espona ja ha dit que la plantada continua, i que allò que reclamen per aixecar-la, és que la Generalitat també els doni compromisos per escrit. "El d'avui és un primer pas per arribar a acords, però també cal parlar-los a nivell de Catalunya", ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp