Societat

S’inicien les obres de la nova seu LGTBI a Girona, al barri de la Devesa-Güell

Es preveu que la reforma del local acabi al novembre

Inclourà una àrea de recepció i sala d’espera, un despatx i una sala sense columnes per als usuaris

L’Ajuntament de Girona ha començat les obres d’adequació de la nova seu de l’Espai LGTBI de Girona, situada als baixos del número 8 del carrer Torín, al barri de la Devesa-Güell. La reforma del local va començar el 30 de juliol amb les tasques d’enderroc dels interiors de l’antic immoble i es preveu que acabin a principis de novembre. Aquestes actuacions permetran adequar l’espai a l’activitat associativa, segons la normativa vigent, i suposaran una redistribució d’espais: hi haurà una àrea de recepció i sala d’espera, un petit despatx, els serveis, i una sala sense columnes preparada perquè la puguin fer servir els usuaris de l’equipament.

El nou local també disposarà d’un sistema d’alarma d’intrusió, un videoporter a la porta d’entrada, il·luminació, i instal·lacions per als aparells informàtics.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que la ciutat “disposarà aviat d’un local definitiu per a l’Espai LGTBI. “Des del govern seguim donant suport al col·lectiu en la defensa de la diversitat sexual, afectiva i de gènere a la nostra ciutat, i la reforma del nou espai és una mostra d’aquesta col·laboració”, ha explicat Madrenas, que hi ha afegit: “Ha sigut un procés llarg i complex, però per nosaltres sempre ha sigut una prioritat que la ciutat disposi d’un espai que permetrà ajudar a la conscienciació i la difusió dels drets i les activitats del col·lectiu. Per això l’inici de les obres ens satisfà enormement i és un pas més per tenir a punt l’espai al més aviat possible.”

L’Espai LGTBI forma part del servei d’atenció integral a la diversitat afectivosexual i de gènere (SAI) de l’Ajuntament de Girona. Diverses entitats LGTBI de Girona gestionen i dinamitzen l’espai, assessorant i informant sobre diferents aspectes de la realitat LGTBIQ+, i organitzant activitats de conscienciació, suport i atenció a aquest col·lectiu.

LA DATA

10.2021
era la data prevista
perquè el local associatiu estigués acabat.

La licitació de les obres va quedar deserta

El procés de licitació per adequar aquest espai va quedar desert i l’Ajuntament va haver d’obrir un segon període de presentació de propostes. Això va fer que es tornés a endarrerir el trasllat del local. El període del primer procés de licitació s’havia aprovat en el ple del novembre passat. Inicialment, la seu havia d’estar llesta l’octubre del 2021. L’endarreriment va provocar les queixes del col·lectiu LGTBI de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA