Societat

Blanes engega el programa de suport a víctimes de violència masclista amb animals de companyia

El projecte disposa d’una borsa de cases d’acollida gratuïtes per a les mascotes

L’Ajuntament de Blanes, en coordinació amb Acció Social, Policia Local, SIAD i altres serveis i entitats, ha posat en marxa el programa VIOPET, de suport a víctimes de violència masclista amb animals de companyia. L’objectiu principal consisteix en intervenir en aquells casos de víctimes de violència masclista que tenen animals de companyia al seu càrrec. Es tracta que puguin abandonar les llars on pateixen els maltractaments, però sense estar condicionades per la incertesa de no saber què passarà amb el seu animal un cop hagin presentat la denuncia o marxin de casa seva.

El servei d’atenció està adreçat a les víctimes de violència masclista amb animals de companyia al seu càrrec, i el programa es desenvolupa amb el suport de diferents professionals de la medicina, veterinària, educació canina i felina, treball social així com forces i cossos de seguretat.

Recerca de cases d’acollida

Amb la signatura de l’acord de col·laboració, l’Ajuntament de Blanes també té previst activar tot un seguit d’estratègies i protocols en cas que es detecti una víctima de violència de gènere que no tingui un lloc segur per allotjar al seu animal. El programa VIOPET disposa d’una borsa de cases d’acollida que ofereixen allotjament gratuït a l’animal mentre dura el procés de reinserció de la víctima.

Per això, s’activaran accions de difusió i recerca per nodrir aquest llistat amb cases d’acollida al territori. De moment, ja es compta amb el compromís de diverses entitats animalistes del municipi i poblacions del voltant perquè, en cas que sigui necessari actuar amb caràcter urgent, s’activi la recerca de persones voluntàries que es facin càrrec de l’animal fins que sigui menester, o bé enviar-lo a un refugi. En aquests casos, s’allotja l’animal temporalment a la casa d’acollida i s’estableix un règim de visites perquè la persona propietària el pugui anar a visitar i passejar-lo, mentre dur el seu procediment de reinserció. En cas que no es pugui disposar d’una casa d’acollida, l’Ajuntament de Blanes el derivarà a una residència d’animals.

Un 30% de les víctimes de violència masclista tenen animals de companyia

Segons les dades estadístiques, un 30% de les dones víctimes de violència de gènere tenen animals de companyia al seu càrrec. D’aquestes, un 86%, fruit de la seva situació, han explicat que els maltractaments que reben també acaben repercutint en el seu animal, i un 59% acaben per retardar la sortida del seu domicili per no trobar-li un allotjament alternatiu.

D’altra banda, també s’ha constatat que els animals de companyia que viuen en entorns de violència de gènere tenen una probabilitat 11 vegades més gran de ser ferits o morts pel maltractador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC