Societat

Societat

El passeig dels nens

La festa major de Barcelona fa possible que, per un diumenge, el passeig de Gràcia canviï els cotxes per la festa i el gaudi dels ciutadans

Infants de totes les edats es fan seu l’asfalt, jugant a terra, corrent o patinant-hi

Hi ha qui diu que Ada Colau aprofita les festes de la Mercè per fer política, i potser no li falta raó. Es pot fer política amb el discurs, com el que va fer l’alcaldessa el dia del pregó demanant una acció decidida a favor dels immigrants sense papers, o se’n pot fer amb l’acció i amb decisions com ara la de convertir el passeig de Gràcia en un escenari més de les festes de la Mercè, com ahir va passar.

En el discurs de Colau hi ha dos eixos principals, l’un és la lluita contra el canvi climàtic a través d’accions que arraconin l’ús del vehicle privat a la ciutat, i l’altre és tenir en compte els nens com a ciutadans més. Ahir, aquests dos factors, l’asfalt per a les persones i els nens en primer pla, van coincidir en una sola estratègia, la de tancar al trànsit durant un dia el passeig de Gràcia per fer-hi actes del programa de la festa major però, sobretot, per entregar-lo a la gent i a les seves sabates.

I així va ser, durant tot el diumenge milers de persones, fonamentalment famílies amb els seus fills, van acudir al passeig, al matí per contemplar les actuacions de les colles de bastoners i la desfilada de gegants modernistes, amb Gaudí i la Sagrada Família al capdavant, i a la tarda per participar en el correfoc, activitat que per un any va deixar l’escenari habitual de la Via Laietana, ara en obres.

I els nens van ser els autèntics protagonistes de la festa. Deixats anar de les mans dels seus pares, van córrer, van jugar, van seure a terra amb tota tranquil·litat, com gairebé mai havia passat en aquesta artèria un diumenge al matí. Els nens, feliços i els pares, també, que al cap i a la fi és el que compta a l’hora de posar el vot a l’urna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot