Societat

Societat

Gallines en risc d’expulsió

Una veïna del barri de Montjuïc rep un requeriment municipal perquè retiri les aus d’un corral, incloent-hi una ànega

L’afectada aspira a mantenir el bestiar com a animals de companyia

La Montse Agell encara se’n fa creus. Veïna del barri gironí de Montjuïc, no s’explica com pot ser que tres gallines i una ànega siguin motiu de controvèrsia. El fet, però, és que els animals del seu corral han molestat una altra persona, que ha posat en coneixement els fets a l’Ajuntament.

Els tècnics municipals van anar el 22 d’agost a la parcel·la que té la Montse i van comprovar que els animals estan en bon estat –explica–, però li van dir que ha de retirar les bèsties “en compliment de les normes urbanístiques, ja que no preveu l’ús pecuari com un ús compatible en sòl urbà”, detallen fonts municipals.

La veïna de les tres gallines i l’ànega ha mogut els fils i, a través d’un advocat, intenta mantenir les aus al galliner com a animals de companyia, ha explicat. Fa tres dècades que les hi té i en surten ous que aprofita la família. Segons ha exposat Agell, una de les seves nebodes té una intolerància a la clara d’ou, però els ous d’ànega no li provoquen “cap molèstia”.

A aquesta veïna de Girona, que treballa a Salt, se li indigesta la intolerància amb els animals que ha demostrat la veïna quan explica que altres persones han d’aguantar “els lladrucs dels gossos”. Sí que reconeix que l’ànega es fa sentir quan se la ruixa amb una mànega d’aigua. “Li encanta i està supercontenta. La resta del dia no se la sent. I molt menys les gallines, que no diuen res de res”, diu en un text que ha publicat a les xarxes socials i que accedeix a fer públic.

“Zona d’especial risc”

Malgrat que el bestiar de Montjuïc no faci soroll, els tècnics municipals han instat la veïna a treure els animals tenint en compte, entre altres circumstàncies, les recents normatives de la Generalitat de Catalunya i del govern espanyol en referència al fet que “Girona ciutat és considerada zona d’especial risc en relació amb la influença [grip] aviària”.

L’informe que han fet els tècnics recorda, a més, que l’ordenança de protecció, control i tinença d’animals (2009) ja exposa que la criança domèstica per a l’autoconsum depèn “de l’autorització administrativa municipal” i que, a més, ha de ser notificada a la Generalitat. A l’Ajuntament estan “en tràmits de resoldre les al·legacions que ha presentat la interessada”.

Fa un parell de mesos, una veïna del barri de Sant Narcís va haver de treure dos galls i les gallines que cuidava a causa de la fressa que feien i de les queixes veïnals provocades. En la mateixa situació hi ha una altra veïna que té gallines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona