Societat

’Palamós Gastronòmic’ engega l’edició 2022 amb la 3a Mostra del Vermut

Aquest any són una trentena d’establiments participants els que ofereixen tapes o menús exclusius durant les jornades, que s’allargaran tot el mes d’octubre

Palamós encetarà aquest proper dissabte 1 d’octubre una nova edició del Palamós Gastronòmic, les populars jornades organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós que durant tot el mes faran protagonista l’àmplia oferta culinària local amb activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals.

Aquest any són més de trenta establiments els que participen a la campanya. Les tavernes oferiran tapes i platets fins el 16 d’octubre, mentre que els restaurants oferiran els seus menús fins el dia 31. Tots els plats estan creats especialment per a l’ocasió i tenen com a protagonista principal el peix de la llotja de Palamós. A més, coincidint amb aquest proper cap de setmana, les jornades s’encetaran amb la celebració de la 3a Mostra del Vermut, que tindrà lloc dissabte 1 d’octubre d’11 a 21 h a la Planassa. Durant tot el dia es podran degustar vermuts del territori en un acte que estarà amenitzat amb música en directe.

El programa d’activitats del Palamós Gastronòmic s’allargarà fins a finals d’octubre i inclou enguany la 4a edició del Mar de Birres, la mostra de la cervesa artesana de Palamós, el dissabte 8 d’octubre a l’estenedor de xarxes del port.

La gastronomia i el paisatge com a protagonistes

En el programa d’activitats es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. És el cas de l’activitat “Vi en ruta per la vall de Bell-lloc” del proper 16 d’octubre, un itinerari guiat amb visita comentada i tast de vins. O bé el “Tast de vins amb maridatge de formatge al Celler Brugarol”, del 21 d’octubre; així com les visites guiades al castell de Sant Esteve de La Fosca, al Claustre del Mas del Vent o al poblat iber de Castell.

També hi haurà la possibilitat de realitzar la visita i tast al celler d’en Marc, a Mas Pagès, i al celler Brugarol de la Finca Bell-lloc, cada dia amb reserva prèvia.

Per altra banda, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix també programaran activitats vinculades a les jornades “Palamós Gastronòmic” organitzant, cada divendres, visites guiades a la subhasta del peix; show cookings de cuina marinera (cada divendres) o els show cookings amb producte pesquer de la Confraria de Pescadors de Palamós amb degustació de plats (cada dissabte d’octubre), a l’Espai del Peix.

Tota aquesta activitat culinària es maridarà amb propostes lúdiques i culturals com els concerts gratuïts de música en directe, les propostes de dansa professional incloses dins el marc del Festival Onadance o les activitats esportives que proposa el Palamós Outdoor Festival, els caps de setmana del 8, 9 i 15 i 16 d’octubre.

Premis pels participants a les jornades i per a la millor foto

El llibret de propostes del Palamós Gastronòmic, que s’ha repartit a les dependències municipals i també en establiments participants a la campanya, convida al públic a fer un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes, tot gaudint dels plats que ofereixen, i votant la millor tapa o platet.

Per a participar al concurs, el públic haurà d’aconseguir tres segells de tres establiments diferents, que podrà segellar de l’1 al 16 d’octubre. Finalment, haurà de dipositar la seva butlleta a l’urna situada a l’Oficina de Tursime (fins el 31 d’octubre), i entrarà en un triple sorteig amb premis com una nit d’hotel, un pack gastronòmic o un tast de vins.

Paral·lelament, demà dissabte també es posa en marxa el concurs fotogràfic del Palamós Gastronòmic 2022, amb el qual els participants hauran de fer fotografies relacionades amb la campanya i compartir-les en el seu perfil d’Instagram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona