Societat

Unes 34.000 persones participen al Benvinguts a Pagès

Un total de 160 explotacions agroalimentàries han obert les seves portes als visitants

A la setena edició de la festa també ha inclòs 200 restaurants i 145 establiments rurals

Unes 34.000 persones han participat aquest cap de setmana en la setena edició del Benvinguts a Pagès. La Festa, en la qual 160 explotacions agroalimentàries d’arreu de Catalunya han obert les seves portes per donar a conèixer l’origen dels productes que es consumeixen diàriament i valorar el treball del sector primari, segons els organitzadors.

En la iniciativa també hi han participat dos-cents restaurants que treballen amb productes de proximitat, triats pels propis pagesos, i 145 establiments rurals. Això ha permès desenvolupar prop d’un centenar d’activitats complementàries, segons han informat els organitzadors en un comunicat.

Les explotacions més properes a l’àrea metropolitana de Barcelona han esgotat les places disponibles. Les que han rebut el major nombre de visitants són les de Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Osona i Bages.

Les visites a les explotacions agràries s’han completat amb la venda de productes per part dels productors, que estimen que, entre ahir i avui, el vuitanta per cent dels visitants han fet alguna compra.

L’oferta s’ha arrodonit amb l’ampliació de les rutes amb un total de setze itineraris d’una jornada o bé de cap de setmana que han proposat les visites a les explotacions participants, conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants

Aquesta festa la promou el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i el d’empresa i Treball amb la col·laboració de la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, l’ajuntament de la capital catalana i consells comarcals i agències públiques de turismes, entre d’ altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia