Societat

Declarat culpable l’home jutjat per matar la dona a Granollers el 2018 i amagar-ne el cos al Congost

El jurat creu, a més, que mantenia una actitud de menyspreu i superioritat cap a la víctima, a qui havia maltractat en diverses ocasions

No es preveu cap possibilitat d’indult

El jurat popular ha declarat aquest divendres culpable d’assassinat l’home jutjat a l’Audiència de Barcelona per matar la dona a Granollers el 2018 i amagar-la al riu Congost. Els seus membres, per unanimitat, consideren que ha quedat demostrat que va matar la víctima sense que aquesta tingués la possibilitat de defensar-se. A més, sostenen que tenia una actitud de “menyspreu i superioritat” envers la dona i que, en diverses ocasions, l’havia maltractat físicament. El ministeri fiscal manté la petició de 26 anys de presó i més de 500.000 euros d’indemnització als familiars de la víctima per assassinat amb traïdoria i maltractament habitual amb els agreujants de parentiu i discriminació de gènere.

Els fets haurien passat la nit del dilluns 16 al dimarts 17 de juliol del 2018. L’acusat era amb la seva dona en l’habitació on convivien, van discutir i ell va marxar del pis. Al cap d’una estona també ho va fer la dona. Van parlar diversos cops per telèfon i a les dues de la matinada es van reunir en algun lloc proper al passeig fluvial de Granollers.

El jurat considera que hi ha prou indicis per poder afirmar que l’home la va matar en aquesta ubicació i que, posteriorment, va amagar el cos en un col·lector proper a la riba del riu Congost. De fet, els membres subratllen que es tracta d’una zona “insegura, sense llum i poc confluïda” on la dona “no hauria accedit d’anar si esperés un atac mortal”.

La dona, de 25 anys i origen bolivià, estava embarassada de dos mesos, i va ser localitzada prop de dos mesos després, el 9 de setembre, en avançat estat de descomposició i amb el cap separat i en una bossa de plàstic. L’home va ser arrestat gairebé un any després, a principis de juliol del 2019.

Segons els membres del jurat, també queda provat que en el marc del matrimoni i de la seva convivència ell l’agredia físicament i la maltractava psicològicament. Finalment, els nou membres coincideixen a no suspendre les penes de l’acusat i no contemplen tampoc que se li pugui atorgar un indult.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona