Societat

L’Audiència notifica a Benítez l’ingrés a la presó pels abusos als Maristes

Ha de triar centre penitenciari i presentar-s’hi abans de deu dies

L’exprofessor d’educació física dels Maristes Joaquín Benítez, que ha estat condemnat per abusos sexuals, haurà d’ingressar a la presó abans de deu dies. Així se li va comunicar en mà ahir en la compareixença que va fer davant de l’Audiència de Barcelona per tal que compleixi la condemna de 21 anys i 9 mesos per abusos sexuals continuats a quatre menors. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar la sentència el 2020 i el Suprem, l’octubre passat. Aleshores, l’Audiència de Barcelona va declarar-la ferma i va iniciar el procés d’execució. Ara ell ha de triar el centre per complir la condemna. Benítez va cometre els abusos pels quals se’l condemna quan era professor del col·legi dels Maristes Sants-les Corts entre el 2006 i el 2009.

Benítez va arribar al Palau de Justícia tapat amb ulleres de sol, gorra, caputxa i mascareta negra, com ja havia fet en altres ocasions. A la sortida, va arrancar a córrer davant la presència de nombrosos periodistes, càmeres de vídeo i fotògrafs.

També s’havia presentat davant de l’Audiència Manuel Barbero, el pare de la primera víctima que va denunciar el cas. Va anar darrere Benítez i li va preguntar si demanaria perdó a totes les víctimes. L’exprofessor va continuat corrent. “Li he preguntat si demanaria perdó a totes les víctimes i ha dit que sí, tot i que a mi no em reconfortarà”, va dir Barbero. Va lamentar que l’exprofessor encara no estigui a la presó, més de sis anys després que es fessin públics els abusos. Barbero, que va fundar l’associació Mans Petites, de prevenció dels abusos sexuals i protecció dels menors, va recordar que durant aquests anys s’han presentat 26 denúncies contra Benítez, a part de les persones que no l’han pogut presentar pel seu estat emocional o per altres motius. Barbero va demanar als polítics que investiguin a fons els abusos sexuals. Moltes de les denúncies no han tirat endavant, sobretot perquè els delictes ja havien prescrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia