Societat

Olot omple el centre de creacions pessebristes

Hi haurà pessebres i figures repartits en quatre espais de la ciutat

Amb la Mostra de Pessebres de l’Hospici com a pala de paller, Olot es tornarà a convertir, a partir de dissabte que ve, en un dels principals centres d’interès del pessebrisme català. A part del pessebre monumental amb figures de mida real de David López –aquest any la recreació d’un bosc d’avets de Nadal–, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa hi exposa una cinquantena de diorames i creacions que busquen el diàleg entre la tradició del paisatgisme clàssic fins i les noves propostes. Així, doncs, als claustres hi haurà els diorames d’estil més clàssic, d’altres de gran format i creacions de noves tendències del pessebrisme, junt amb treballs artesanals entorn del pessebre. A més, hi haurà diorames de L’Asociación de Belenistas de Guadalajara, que és l’entitat convidada amb motiu del seu cinquantè aniversari; del banyolí Salvi Gratacós –pessebrista convidat– i creacions d’art modern de Pere Romagosa. Finalment, s’hi podran veure pessebres d’homenatge als socis que han mort durant els últims mesos.

Sota el lema de Pessebres a Olot, l’oferta pessebrista inclou també els pessebres dels alumnes del cicle formatiu de grau superior de decoració i del cicle formatiu de grau superior d’escultura aplicada a l’espectacle de l’Escola d’Art d’Olot als claustres del Carme –un joc de llums que evoca un àpat típic de Nadal–. Al vestíbul de Can Trincheria, s’hi exhibirà una exposició de caganers tradicionals de la col·lecció Jordi Llorach, que és una de les més importants de Catalunya i al primer pis s’hi podrà visitar el pessebre familiar del segle XVIII. Al Museu dels Sants es convidarà els visitants a buscar algun del centenar de caganers amagats per tot l’equipament i aspiraran al sorteig de deu d’aquestes populars figures.

A més, a la planta baixa, Teresa Muela exhibirà una composició de sobretaula popular i, a la primera planta, s’hi trobarà un pessebre contemporani amb figures originals de les artistes Ester Font i Laura Baldrich, i es podrà visitar l’Espai Ramon Amadeu, el primer pessebrista català documentat. A la segona, s’hi localitzaran figures de la col·lecció Renart i un conjunt de figures històriques de diferent procedència. A part, a les finestres de la biblioteca hi haurà ceràmiques dels alumnes de l’EME.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Girona celebra la 5a Jornada d’Innovació i Emprenedoria de l’FP

girona

Mort violenta d’una dona a Mora la Nova

barcelona

Fina Brunet apadrina la nova marca d’identitat de Blanes ‘Arran de Mar’

blanes
educació

Menacho, premi CRACS 2023 amb un treball sobre el marxisme

GIRONA

A punt de començar les obres del Pla de Llongafollia de Sant Feliu de Pallerols

sant feliu de pallerols

Proposta de multa a Vueling per sexisme

barcelona

Desarticulada una banda que hauria exportat més d’una tona de marihuana a França

barcelona
Rodalies

Un atropellament a Balenyà afecta la circulació de l’R3

Barcelona
crònica
Jordi Panyella

Una visita dues vegades denegada