Societat

Barcelona vol lider un canvi de model alimentari

Es promouran aliments de proximitat i saludables

Es combatà l’obessitat i es treballarà en l’àmbit de menjadors escolars

La ciutat de Barcelona vol abanderar una transformació del model alimentari fonamentat amb el consum d’aliments de quilòmetre zero, sostenibles i saludables i fixant-se com horitzó l’any 2030. Es busca menys malbaratament, menys obesitat i més cultura de l’alimentació conscient des de la infantesa.

“Volem deixar un sistema alimentari saludable, just, sostenible als nostres fills i filles i que no deixi absolutament a ningú exclòs”, ha resumit l’alcaldessa Ada Colau en la presentació d’aquesta estratègia en la qual hi han participat els diversos agents del sector.

El programa compta amb nou objectius, o idees mare, i onze propòsits. El primer objectiu és incrementar la producció, la venda i el consum d’aliments de temporada, de proximitat, ecològics, de pesca sostenible i amb benestar animal, així com la distribució en cadenes més curtes, justes i equilibrades.

Després es vol protegir, recuperar i promoure espais d’agricultura urbana i periurbana, apostar per una alimentació saludable i sostenible per a totes les persones i garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible.

L’estratègia també passa per combatre el malbaratament d’aliments i, lligat a aquest fet, promoure un canvi cultural i educatiu vers l’alimentació sostenible.

Entre els objectiu concrets que vol complir l’Ajuntament hi ha fomentar que el 40% de la població de la ciutat de Barcelona consumeixi regularment aliments de proximitat, partint del 20% actual. També es vol arribar a que el 30% de la població de la ciutat de Barcelona consumeixi regularment productes d’alimentació ecològica, percentatge que ara és del 14’5% .

Es vol passar del 15,4% de casos d’obesitat a la ciutat a un 12%. Es vol treballar a les escoles, incidint en el menú. També es pretén fomentar la reducció de la petjada de carboni de l’alimentació a la ciutat de Barcelona en un 15%, respecte dades de 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia