Societat

societat

Junts i ERC celebren la retirada del monument als Caiguts

Els republicans asseguren que ja haurien actuat si estiguessin al govern

Neus Munté demana concrecions sobre els terminis

Els grups de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona celebren la decisió de l’Ajuntament de la ciutat de retirar el monument als caiguts que hi ha al fossat de Santa Elena del castell de Montjuïc, tal i com ha avançat avui El Punt Avui.

Les regidores Gemma Sendra, d’ERC, i Neus Munté, de Junts, coincideixen a valorar com a positiva la notícia però lamenten que la decisió d’actuar a Montjuïc no s’hagi pres abans. Des d’ERC s’assegura que “si nosaltres fóssim al govern de la ciutat ja ho haguéssim fet (de retirar el monument)”, mentre que Junts es demana a l’equip de govern que “es deixi d’excuses i s’apressi a desmantellar un recinte que encara homenatja el dictador Franco i el seu règim”.

En declaracions a aquest diari fetes ahir, el regidor de memòria democràtica, Jordi Rabassa, va explicar que ja s’han encarregat els informes jurídics pertinents, pas inicial i obligat per dur a terme la retirada del monument. El regidor assegura que tot plegat es farà “més avisat que no pas tard”.

Des del grup de Junts s’afirma que a Montjuïc hi hagi encara “un símbol que commemora el feixisme és una vergonya”. En declaracions a aquest diari, Neu Munté lamenta que el govern de la ciutat “va molt tard” però, tot i això, celebra la bona notícia d’eliminar un monument “que contravé la legislació en favor de la memòria i la reparació històrica dels crims del franquisme”.

També en declaracions a El Punt Avui , la republicana Gemma Sendra celebra que “es desmantelli l’últim mausoleu franquista de la ciutat” i que s’actuï “ donant compliment a la Llei de Memòria Històrica i a una reivindicació de grups i col·lectius ciutadans”. Segons Sendra, “fins ara l’Ajuntament en justificava la presència argumentant que era utilitzat com un recurs pedagògic per a explicar el franquisme a escoles” i la regidora assegura que hi ha altres maneres de fer-ho i posa com , exemple la ciutat de Berlín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona