Societat

societat

Un carril bici porta la polèmica reforma d’un carrer a Barcelona

Manuel Ballbè serà només de sentit descendent obligant els cotxes a fer un recorregut tres vegades més llarg per anar al mateix lloc

L’urbanisme, a vegades, té com a resultat el contrari del que es persegueix. Això és el que passa ara al barri de la Zona Universitària de Barcelona on la construcció d’un carril bicicleta pot comportar un increment de la mobilitat de motor i. conseqüentment, de la contaminació, en comptes de reduir-la.

El carril bicicleta en qüestió és el que es fa al lateral de l’avinguda Diagonal, entre la facultat d’Empresarials i el carrer Manuel Ballbé dins d ’un programa d’ampliaci ó de carrils bici a la ciutat. L’últim tram del carril, entre els carrers González Tablas i Manuel Ballbé es farà al lateral on, fins ara, hi passaven cotxes que sortien de Barcelona o es dirigien a Manuel Ballbè.

Lligat amb aquesta obra es troba en exposició pública la reforma del carrer Manuel Ballbè, que ara té sentit de pujada i baixada i que amb la nova urbanització només tindrà un carril de baixada. Des de l’Ajuntament es considera que amb el nou carril bici ja no té sentit mantenir el sentit ascendent de Manuel Ballbé pequè els cotxes ja no hi arribaran per baix.

Això obligarà als 1.500 veïns que hi ha al carrer a fer un itinerari alternatiu si volen anar a la Ronda de Dalt, que tenen al cap de munt del carrer, ja que només podran circular en sentit descendent, cap a la Diagonal. D’aquesta manera, el que ara era un recorregut de 500 metres per sortir del carrer i anar fins a la carretera d’Esplugues i Ronda de Dalt, ara es convertirà amb un de 1.500 metres, amb més temps de circulació i, conseqüentment, més despesa de carburant.

Aquest itinerari alternatiu obligarà anar a buscar la Diganonal, l’avinguda del doctor Marañon per fer un canvi de sentit i dirigir-se després a González Tablas per pujar cap a la Ronda. González Tablas ja és un carrer molt castigat en determinades hores del dia per les escoles que hi ha a la zona, o els dies que hi ha partit de futbol al Camp Nou.

Aquesta reforma del carrer Manuel Ballbé, i les conseqüències que comporta, han provocat la reacció crítica dels veïns, partidaris de mantenir la configuració actual de doble sentit. Per aquest motiu s’ha redactat un manifest on s’hi diu que la reforma del carrer suposarà un increment d’emissió de CO2. Més de 700 signatures acompanyen una petició als responsables municipals de Les Corts d’aturar el projecte. En cas contrari els veïns es plantegen mesures de pressió com talls a l’Avinguda Diagonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona