Societat

Un 25 % més d’agressions contra les persones trans

L’OCH alerta sobre el discurs d’odi i anuncia una manifestació per exigir una llei trans sense retallades

Barcelona, el lloc amb més incidències registrades

Tot i que encara són els homes gais els que denuncien més discriminacions a l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), amb quasi el 50% de les incidències registrades, aquest any les agressions físiques a persones trans s’han situat en segon lloc, amb un 23,9% del total, i segons el balanç de l’any 2022 –de gener a novembre– presentat ahir pel president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, han crescut quasi un 25% respecte del 2021, afectant especialment les persones que es declaren de sexe no binari. Per Rodríguez, aquesta realitat posa encara més de manifest “la necessitat d’una llei trans, i que s’aprovi el més aviat possible sense les esmenes introduïdes pel PSOE pel que fa al sexe registral en els menors de 16 anys”. En aquest sentit, Rodríguez va anunciar una concentració a Barcelona per al proper 10 de desembre amb l’objectiu d’exigir l’aprovació de la llei sense retallades.

Aquest any s’han rebut un total 225 incidències, “en la mateixa línia de l’any passat”, precisa Rodríguez, quan el nombre de discriminacions va augmentar un 50% respecte de l’any de la pandèmia.

Barcelona és la demarcació amb més incidències registrades (69,3%), tot i que l’informe destaca també un augment significatiu a la demarcació de Girona. Barcelona ciutat és el lloc on més queixes s’han registrat, amb un 43,5% del total.

Més físiques que verbals

Les agressions físiques van superar per primer cop les verbals. De les 225 incidències registrades per l’Observatori Contra l’Homofòbia, 56 són agressions físiques (24,9%) i 53 són verbals (23,5%). Després d’aquestes, segueixen per tipologia les mostres d’odi i exaltació (20%), com poden ser pintades o símbols contra el col·lectiu LGTBI i a continuació un tracte inadequat (11,5%), assetjament (7,5%), amenaces (6,9%) i dret d’admissió (2,3%).

Pel que fa als espais on més incidents es produeixen, continua sent el primer la via pública, el segon les xarxes i internet, i en tercer lloc l’entorn laboral. Però aquest cop s’ha registrat un important increment d’incidències en espais d’oci nocturn. En aquest sentit, l’Observatori destaca la importància d’haver obert un punt lila permanent a la Sala Apolo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona