Societat

Societat

Només hi falta la neu

La segona edició del Golden Christmas, que té lloc a Sant Medir, potencia el vessant lúdic i comercial per oferir una experiència que recupera l’esperit nadalenc dels mercats centreeuropeus

“Hi havia una vegada un poble perdut al mig de les valls més fredes que pugueu imaginar. Els seus habitants eren alegres animalets que cada any esperaven l’estel de llum i la primera nevada de l’hivern...” És l’inici del conte Un Nadal al bosc, de l’autora polonesa Ag Jatkowska, que es pot llegir només d’entrar al recinte del Golden Christmas i que és el fil conductor al llarg de tots els seus espais. El Golden Christmas obre durant tot el pont de la Puríssima, però també el cap de setmana del 17 i 18 de desembre, a Sant Medir, al terme municipal de Sant Gregori. El recinte ocupa un espai de 22.000 m² a l’entorn de les masies de can Fuster i can Pascol, a ben pocs minuts de Girona tot i el seu aparent aïllament.

Sobre un pujol amb vistes a tot volt, des del Pirineu fins al Montseny o les illes Medes, el Golden Christmas és una proposta a mig camí entre els famosos mercats d’advent alsacians i els mercats d’estiu de la Costa Brava. Els visitants poden adquirir, entre moltes altres coses, boles de Nadal personalitzades en alguns dels comerços instal·lats, passejar per un bosc de fades, visitar el llac glaçat, gaudir d’un espectacle musical, participar en família en les activitats infantils, descansar a la zona de repòs a fer un mos en alguna de les food trucks de diferents propostes gastronòmiques o al restaurant 1994 Experience, de Josep Llorens, en funcionament només durant els dies de mercat. L’esdeveniment és apadrinat per Jordi Roca i Ale Rivas, de la gelateria Rocambolesc, que també hi té una parada instal·lada. Tot pensat per gaudir d’una experiència autènticament nadalenca, tot i que sense la neu que sol cobrir aquesta mena de mercats típicament centreeuropeus.

Aquesta segona edició del Golden Christmas, que és d’iniciativa privada, potencia el vessant més lúdic amb activitats com ara el Poni Club, els jocs inflables, els llits elàstics, tir al plat amb làser, el bosc de tions, el llançament de destrals o demostracions d’agility, entre altres. A més, el Golden Christmas disposa de dos escenaris amb propostes musicals per a adults o activitats per a infants. En total, hi tindran lloc un centenar d’activitats gratuïtes els onze dies de mercat.

Aquesta edició també potenciarà el talent local amb el concurs Golden Talent, en el qual poden participar formacions corals d’entre dues i 40 persones. Els participants hauran d’interpretar tres cançons de temàtica lliure a l’escenari del festival Golden Christmas que no podran superar, cada una, els dos minuts i 20 segons. El guanyador de cada categoria –infantil i adults– podrà enregistrar una cançó en un estudi de gravació.

L’espai comercial i gastronòmic també es reforça amb una cinquantena d’expositors en rotació amb productes locals i artesans. L’entrada al Golden Christmas costa 3,5 euros, però és gratuïta per als menors de deu anys. L’organització remarca que l’accés és unidireccional i s’ha de fer des de Fontajau. La tornada es fa per Sant Medir i Cartellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró