Societat

Bones xifres d’ocupacions pel pont de la Puríssima

Les estacions d’esquí gestionades per FGC superen lleugerament les xifres del pont del 2021 amb més de 47.000 visitants

El Pirineu gironí i la Garrotxa aconsegueixen ocupacions d’entre el 70% i el 80%

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han rebut durant aquest pont de desembre un total de 47.019 persones visitants, 500 més que l’any passat per les mateixes dates. Les nevades de finals de novembre i les d’inici del pont el dia 5 de desembre han afavorit l’afluència durant aquesta setmana Aquest ha estat un pont molt llarg i les xifres enguany s’han comptabilitzat des del dissabte 3 fins al diumenge 11 de desembre. Les instal·lacions augmentaran progressivament el seu domini esquiable obert a mesura que nevi de cara a la campanya de Nadal.

Les xifres d’aquest 2022 superen en un 19% les de 2019, quan van visitar les estacions d’FGC 39.000 persones usuàries. Llavors el pont va ser de més curta durada.

El president d’FGC, Toni Segarra, ha apuntat que l’afluència ha estat “molt esponjada, i això ha evitat aglomeracions”. “Hem tingut una meteorologia molt variable que ha anat des del fred intens i les nevades dels primers dies, passant per sol i també algun dia de pluja a cotes baixes”, ha afegit. Segarra s’ha mostrat molt optimista de cara al Nadal i en general sobre tota la temporada per les previsions de nevades i de fred intens pel que queda de desembre.

El Pirineu gironí i la Garrotxa aconsegueixen ocupacions d’entre el 70% i el 80%

El pont de la Puríssima deixa ocupacions d’entre el 70% i el 80% pel pont de la Puríssima en establiments del Pirineu gironí i de la Garrotxa. Els empresaris del sector hostaler asseguren que el temps els ha acompanyat sobretot durant el segon cap de setmana festiu i això ha ajudat a pujar les ocupacions. Des de Turisme Garrotxa han detallat que la majoria de les estades eren de tres nits, una més de l’habitual. Pel que fa als apartaments, en alguns casos també s’han assolit ocupacions del 80%, sobretot en zones de muntanya i estan satisfets del pont. Les estacions d’esquí també han arrencat amb bon peu la temporada. La Molina, Vall de Núria i Vallter han tingut 24.177 usuaris des del 3 de desembre, quan va començar la temporada.

El Pirineu de Lleida tanca el pont amb una ocupació mitjana del 60%

Les comarques del Pirineu de Lleida han tancat aquest diumenge un pont de la Puríssima que ha registrat una ocupació mitjana del 60%, tal com preveia el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Ha estat una ocupació desigual però, amb ocupacions que s’han situat entre el 35 i el 40% durant la primera setmana i al voltant del 80% durant la segona. La neu ha estat el principal atractiu turístic i les estacions d’esquí han venut més de 100.000 forfets, el segon millor registre que es té per aquestes dates només superat l’any 2005 amb 115.000 forfets. El gerent del Patronat de Turisme, Juli Alegre, en fa un balanç “positiu” i destaca que totes les pistes d’esquí alpí, que han estat l’activitat “estrella”, han pogut obrir.

La meteorologia esguerra les previsions d’ocupació del sector turístic del Camp de Tarragona

El sector turístic del Camp de Tarragona dona per tancat un pont de desembre “força correcte” malgrat no assolir les expectatives d’ocupació del 70%. La presidenta de la Federació d’Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), Berta Cabré, ha assenyalat la meteorologia com la causa principal de la baixada de les reserves d’última hora. Segons Cabré, el fet que el pont hagi estat “fragmentat” també ha condicionat les estades, que s’han concentrat en aquest últim cap de setmana. Per contra, els allotjaments de les Terres de l’Ebre han registrat una ocupació mitjana del 75%, i en alguns casos han penjat el cartell de complet, com és el cas dels càmpings. A curt termini, el sector es mostra prudent de cara a les reserves de Nadal i Cap d’Any.

El turisme rural del Berguedà i el Solsonès tanca un pont de la Puríssima “fluix”

Les cases de turisme rural de les comarques del Berguedà i el Solsonès han tancat un pont de la Puríssima “fluix” amb ocupacions mitjanes d’entre el 50 i el 60%. Així ho ha explicat a l’ACN el president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, que assegura que, en comparació amb l’any passat, hi ha hagut una “baixada notable”. Baños atribueix aquesta situació a la pujada del preu dels combustibles i també al fet que, al ser un pont molt llarg, “potser hi ha gent que ha decidit agafar un avió i marxar més lluny”. Per contra, a Osona les xifres d’ocupació han sigut “molt bones” per la celebració de dos esdeveniments multitudinaris: la Fira de l’Avet d’Espinelves i el Mercat Medieval de Vic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins