Societat

El TSJC rebaixa dues condemnes per violació

L’alt tribunal català aplica per primera vegada la revisió de la llei del “només sí és sí”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat les primeres dues condemnes per violació en aplicació de la llei del “només sí és sí”. En el primer cas, l’alt tribunal català ha rebaixat de 28 a 27 anys de presó la pena que l’Audiència de Barcelona va imposar a un home condemnat per tres violacions, a més de robatori amb violència i furt. Segons va considerar provat l’Audiència de Barcelona i ratifica el TSJC, l’acusat, nascut el 1984 al Marroc i de nacionalitat espanyola, va contactar amb diverses dones entre l’agost i el setembre del 2019 per oferir-los treball de netejadores, cuidadores o cangurs pel Baix Llobregat. Amb aquesta excusa quedava amb elles, moment que aprofitava per atacar-les sexualment i robar-los les pertinences. L’home és en presó preventiva des del 26 de setembre del 2019.

En el segon dels casos, que va tenir molta repercussió social, la sala d’apel·lacions del TSJC ha rebaixat a 4 anys i mig de presó la pena a l’home que va violar una menor de 17 anys a l’exterior d’una discoteca de Cadaqués (Alt Empordà) la matinada de l’1 d’agost del 2018. L’alt tribunal ha desestimat el recurs de la defensa contra la sentència de l’Audiència de Girona, però ha revisat d’ofici la condemna per aplicar la llei del “només sí és sí”. La secció quarta de l’Audiència li havia imposat 6 anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual amb penetració. També li va imposar 5 anys de llibertat vigilada i que no es pogués acostar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant un termini de nou anys. La sentència va concloure que l’atac va tenir lloc en ple carrer, quan el condemnat, Paolo Nieto, va empentar la víctima contra una paret, la va immobilitzar i la va violar.

Un veí que tornava cap a casa el va enxampar in fraganti i va poder socórrer la noia. L’home i un altre jove van localitzar l’agressor i van alertar la policia. La sala també va argumentar que van localitzar ADN de l’acusat en la víctima i que la noia pateix un trastorn per estrès posttraumàtic arran dels fets i que li han causat una “desestructuració evident en la vida”. La violació va despertar indignació a Cadaqués, que va organitzar una manifestació de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA