Societat

Societat

Xarxa olotina d’ambaixadors

L’Ajuntament ha nomenat durant els últims nou anys vint-i-sis ambaixadors, veïnes i veïns que viuen i treballen a l’estranger

Se’ls demana que facin promoció de la ciutat entre els seus cercles d’amistats i laborals

La promoció d’una ciutat es pot entendre d’una manera molt àmplia. De fet, tot i tothom forma part de l’aparell promocional del lloc on viu. A Olot ho tenen molt clar. Coincidint amb el fet que ha transcendit que l’activista sueca Greta Thunberg té una foto de la Fageda d’en Jordà a la caràtula del seu compte de Twitter, l’Ajuntament d’Olot ha ampliat la nòmina de persones ambaixadores de la ciutat i, per extensió, de la comarca. Giovanni Inturrisi, flmant vicepresident API / MFA & Nutrition Platform de Zoetis, és el vint-i-sisè ambaixador d’Olot. Com la resta dels que l’han precedit, ha rebut una insígnia de la capital garrotxina i ha signat al llibre d’honor.

Fa nou anys, que l’Ajuntament presidit per Josep Maria Corominas va decidir instituir aquesta figura honorífica i representativa. Es tracta de persones que viuen i exerceixen majoritàriament la seva activitat professional fora de la capital garrotxina, a les quals es demana que promoguin la ciutat en els seus cercles d’amics i coneguts.

El missioner a la diòcesi de Dapaong al Togo i capellà Joan Soler va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció honorífica. Des de llavors, s’han afegit a la nòmina el metge odontòleg que viu a Suïssa Carles Bosch, l’advocat Martí Bassols, el professor de la Universitat Bloomington d’Indiana (Estats Units) Egar Illas, el músic Dani Arbós, el doctor en física Pau Figueras, l’investigador biomèdic Marc Güell, la conservadora científica a la National Gallery de Dinamarca Anna Vila, la professora de filosofia a la Universitat de Fairfield (Connecticut) Remei Capdevila, la mestra i professora de francès per a alumnes estrangers a la Universitat de Montpeller Maria Carme Mateu, el tècnic de waterpolo Joan Lluís Albella, la matemàtica experta en càlcul interplanetari Elisabet Canalias, el responsable del departament de seguretat infantil d’Ikea Aniol Salvador, l’enginyera informàtica Amèlia López, l’auditor sènior per la multinacional Ernest & Young a Xile Francesc Artigas, l’experta en màrqueting en una empresa editorial Alba Oliveras, la professora de conversa de castellà en un institut de secundària de Liverpool Irene Solé, la química de l’àrea de materials i processos de l’empresa Rolls-Royce Ester Sala, l’enginyer aeronàutic per Supaero Xavier Canalias, el doctor en medicina veterinària per la Universitat de Bucarest Valentí Canal, l’enginyera superior en informàtica i doctora en computació gràfica Anna Vilanova, la investigadora de la Universitat de Brussel·les Adriana Sánchez, el metge i fundador de l’ONG Health US Nepal Marc Boix, el vulcanòleg Xavier de Bolós i Anna Navarro, guardonada per la revista Analytics Insight com la dona més influent del món en el sector tecnològic del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES