Societat

CONFERÈNCIA EPISCOPAL ESPANYOL

Omella agraeix a Benet XVI el seu magisteri

Destaca els seus viatges a l’Estat espanyol i, sobretot, la consagració de la Sagrada Família, de la qual “va quedar profundament meravellat per la seva bellesa i simbolisme”

Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), va reaccionar ahir a la mort de Benet XVI agraint al papa emèrit “el seu magisteri, els escrits teològics i el seu profund amor a l’Església”.

L’arquebisbe de Barcelona va destacar de la seva figura “la proximitat amb l’Església que peregrina a Espanya”. Va recordar els viatges pontificals a València (2005) amb motiu de la Trobada Mundial de les Famílies; a Santiago de Compostel·la (2010), a on va viatjar “com a peregrí”; a Barcelona, també el 2010, quan va consagrar la Sagrada Família, temple del qual “va quedar profundament meravellat per la seva bellesa i simbolisme”, i a Madrid, durant la Jornada Mundial de la Joventut, “que va aplegar més d’un milió de joves vinguts de tot el món”.

També el secretari general de la CEE i portaveu de la institució, César Magán, va subratllar que el de Benet XVI “no va ser un pontificat llarg, però sí intens en magisteri”.

Aquest magisteri, hi va afegir, “no es va reduir a les seves tres encícliques” sinó que es va reflectir també en homilies i llibres. La seva capacitat per transmetre “amb la proximitat i profunditat del catequista” han deixat una “petjada inesborrable” en l’Església i l’han fet entrar “en la llista dels grans papes dels segles XX i XXI” i l’han convertit en “un digne sucessor de Joan Pau II”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA