Societat

religió

L’església catalana recorda que Benet XVI va consagrar la Sagrada Família

Oriol Junqueras destaca la trajectòria intel·lectual de Ratzinger

Ramon Espadaler el considera impulsor “del diàleg entre la fe i la raó” i apunta que “va combatre el relativisme”

L’església catalana, a través de la Conferència Episcopal Tarragonina i els arquebisbats de Barcelona i Tarragona, entre d’altres diòcesis, ha transmès el seu condol per la mort del papa emèrit, Benet XVI, del que han recordat que va ser ell qui en una visita a Barcelona el 2010 va consagrar la Basílica de la Sagrada Família .

Els arquebisbats i bisbats han enviat el seu condol al papa Francesc, així com a la família i les persones properes al papa emèrit, que ha mort aquest matí. En una nota, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha demanat “a tots els feligresos, el clergat i totes les comunitats ofereixin l’eucaristia d’aquests dies per l’etern descans del bon Papa Benet”.

L’arquebisbat de Barcelona ha recordat la visita del papa Benet XVI a Barcelona els dies 6 i 7 de novembre del 2010 quan, 128 anys després de la col·locació de la primera pedra, el papa va consagrar la Basílica de la Sagrada Família.

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha demanat per la seva banda que a totes les diòcesis “es facin oracions pel seu repòs etern, perquè Déu l’aculli en el seu Regne i li doni la plenitud de la vida amb tots els sants”. En els propers dies, a totes les parròquies i esglésies de la Diòcesi d’Urgell, es farà una missa funeral pel papa emèrit, convocant als fidels.

Per la seva banda, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha reaccionat a la mort del papa emèrit amb un missatge a Twitter en català, italià i alemany: “Vull expressar el meu condol per la mort de Benet XVI, reconegut, sobretot, per la seva trajectòria intel·lectual. El vaig poder saludar en diverses ocasions en la meva etapa com a investigador a Roma. D’ell guardo breus i amables converses”.

Així mateix, el diputat del grup del PSC-Units i exdirigent de l’extinta UDC, formació demòcrata-cristiana, Ramon Espadaler, s’ha fet ressò de la defunció de Benet XVI a les xarxes socials: “Impulsor del diàleg entre la fe i la raó, va combatre el relativisme. Autor de tres encícliques, ens deixa reflexions sobre l’exercici de la política com aquesta: ’Servir el dret i combatre la injustícia és el deure fonamental del polític’”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars derivats dels pics de contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona