Societat

Denuncien dues agressions homòfobes a quatre persones a Sitges

L’associació LGTBI+ Colors Sitges Link ha explicat que l’atac es va produir la nit de Cap d’Any al carrer quan un grup de persones va agredir a cops de puny les víctimes al crit de “maricón”

L’associació LGTBI+ Colors Sitges Link ha denunciat aquest dimecres que la matinada de la nit de Cap d’Any es van produir dues agressions homòfobes al municipi de Sitges (Garraf) que es van saldar amb quatre persones ferides.

En un comunicat, l’entitat, que ha titllat les agressions de “brutal atac homòfob”, ha expressat la seva repulsa pels fets i ha assenyalat que creen “un clima d’inseguretat” al municipi. Fonts de l’entitat han explicat que les agressions es van produir al carrer Joan Tarrida, on un grup de persones va protagonitzar les dues agressions, en les quals les víctimes van rebre cops de puny al crit de “maricón”.

Les mateixes fonts han apuntat que els fets han estat posats en coneixement de la Policia Local de Sitges i que les víctimes van ser ateses en un centre hospitalari de la zona.

L’associació ha indicat que està acompanyant a les víctimes i els ha proporcionat les indicacions sobre com presentar denúncies davant la policia, a més d’oferir-los serveis d’assessorament i suport psicològic a les víctimes.

Per la seva banda, l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) també ha confirmat que té coneixement d’aquestes dues agressions, ha posat els seus serveis a la disposició de les víctimes i ha expressat la seva “condemna absoluta” dels fets. Segons les dades que donava a conèixer ahir l’OCH el 2022 es va tancar amb 237 incidències LGTBI-fòbiques registrades, un 16,5% que les 284 del 2021. L’entitat alerta de l’augment de la intensitat i la violència d’algunes agressions, ja que les agressions físiques ja són el primer tipus d’agressió per davant de les verbals.

LA XIFRA

237
Les incidències registrades durant el 2022 per l’Observatori Contra l’Homofòbia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries