Societat

Omella lloa la figura de Benet XVI en una missa funeral a la Sagrada Família

“Va ser un gran mestre. Discret i humil”, afirma

Més d’un miler de fidels han assistit a la litúrgia, que ha estat d’accés lliure

Unes 1.200 persones han assistit aquest dissabte a la missa funeral pel papa emèrit Benet XVI, mort el 31 de desembre als 95 anys, a la basílica de la Sagrada Família. El cardenal de Barcelona Juan Josep Omella ha oficiat la litúrgia en memòria del papa i ha lloat la seva figura: “Ha estat un home discret, humil, amb una certa timidesa, però que no li ha impedit defensar els valors de l’Evangeli amb valentia”. Durant l’homilia, Omella ha qualificat Benet XVI “de gran mestre” i n’ha destacat la seva tasca per fer “un veritable diàleg entre la fe i la cultura del nostre temps”. Es dona el cas que al novembre del 2010, 128 anys després de la col·locació de la primera pedra, el papa va consagrar la basílica de la Sagrada Família.

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha recordat la figura del papa emèrit Benet XVI i ha pregat pel seu esperit. Ha començat la seva intervenció recordant que el papa va participar en la consagració de la basílica de la Sagrada Família, el 7 de novembre de 2010. En aquest sentit, ha posat de valor com Benet XVI es mostrava “absort i recollit, en silenci, en un diàleg profund amb l’invisible” just abans de començar la cerimònia. L’arquebisbe ha elogiat aquesta actitud que, des del seu punt de vista, evidenciava el seu compromís amb l’església i la seva disposició interior “per a la trobada amb Déu”.

Així mateix, ha destacat la “gran capacitat intel·lectual que va desenvolupar fins al punt de ser reconegut com un gran mestre”. Ha dit que va ser capaç de “fer un veritable diàleg entre la fe i la cultura”. També ha lloat el seu caràcter “discret, humil i amb una certa timidesa”, uns trets que tot i definir-lo no li impedien “defensar els valors de l’Evangeli amb valentia, fonamentant sempre les seves posicions i els seus raonaments”.

Per Omella, el papa era un home que creia en l’esperança i ha considerat que “aquest testimoni d’esperança és molt bonic i més en aquest temps convuls que ens toca viure”. En aquesta línia, ha explicat que, quan va presentar la seva renúncia, el papa emèrit ja va dir que a partir de llavors serviria l’Església amb la pregària i el sacrifici. “Quantes vegades ens deia que qui guia, sosté i condueix l’Església és el Senyor i no som nosaltres!”, ha indicat l’arquebisbe, que ha fet una crida a seguir els passos de Benet XVI per viure “sense angoixes” i “abandonats confiadament a les mans amoroses del senyor”.

Joan Josep Omella també ha aprofitat per recordar les paraules amb què el llavors cardenal Joseph Ratzinger va finalitzar l’homilia al funeral del papa sant Joan Pau II: “Cap de nosaltres no podrà oblidar com el darrer diumenge de Pasqua de la seva vida, el Sant Pare, marcat pel patiment, va treure el cap una vegada més a la finestra del Palau Apostòlic Vaticà i va donar la benedicció Urbi et Orbi per darrera vegada”.

També han participat en la missa els bisbes auxiliars, Sergi Gordo i Javier Vilanova, representants del clergat i dels fidels de Barcelona, així com membres de les ordres del San Sepulcre, Constantiniana i de Malta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins