Societat

societat

Els veïns fan pressió pel pla d’usos de l’Eixample

La tinent d’alcalde, Janet Sanz, es reuneix amb associacions

Junts demana que es retiri el punt de l’ordre del dia

Dijous de nervis i estratègia previ al plenari de l’Ajuntament de Barcelona que demà portarà a votació el pla d’usos de l’Eixample, encara sense acord entre els dos soscis de govern, Comuns i PSC, perquè tiri endavant,

Part de l’estratègia ha passat per implicar avui les associacions de veïns del districte de l’Eixample, algunes de les qual han reclamat als dos partits del govern de Barcelona, Barcelona en Comú i PSC, que deixin les “picabaralles partidistes” i aprovin el pla d’usos del districte, que fixa límits a la implantació de bars, restaurants o botigues de conveniència.

El pronunciament s’ha fet després que a primera hora de la tarda, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz (BComú), s’hagi reunit amb entitats veïnal com SOS Enric Granados i les associacions de veïns de Sant Antoni, Esquerra de l’Eixample i Dreta de l’Eixample.

Al final de la trobada, el portaveu de les entitats presents, Xavier Riu, ha reclamat un “últim esforç de responsabilitat” a tots dos partits per poder tirar endavant la normativa, abans que l’11 de març acabi la suspensió de llicències d’activitats en aquest àmbit decretada fa dos anys per elaborar aquesta regulació.

Per la seva banda, Sanz no ha fet declaracions per facilitar que tots dos socis puguin seguir negociant amb l’objectiu d’arribar a un acord, han apuntat fonts municipals.

Actualment, el principal motiu de conflicte és la regulació al barri de Sant Antoni, que els socialistes volen que sigui menys estricta en alguns carrers i els comuns, no. En relació a aquest punt, la regidora socialista, Laia Bonet, va rebre la setmana passada un comunicat de les associacions de veïns de l’Eixample on demanen que no es rebaixi la regulació a Sant Antoni i a la zona del carrer Girona.

En les declaracions d’avui, Xavier Riu ha posat l’accent en la necessitat d’aprovar el pla d’usos abans que acabi la moratòria: “Si demà no s’aprova ens podem trobar un devessall de demandes d’activitats, això destrossaria els nostres barris”.

Sobre la polèmica per la regulació al barri de Sant Antoni, Riu ha recordat que aquest àmbit ja disposa des de fa temps d’un pla d’usos propi on s’aplica la restricció més estricta.

“No pot ser que uns plans d’usos pactats amb els comerciants, amb entitats veïnals, treballats durant molt de temps, que estan aprovats, ara hagin de llençar-se a les escombraries per acords polítics estranys”, ha emfatitzat.

Per la seva banda, el Gremi de Restauradors també s’ha pronunciat avui sobre aquest tema, demanant que s’ajorni al ple del mes de febrer la votació, tant aquest pla d’usos, com el relatiu a les activitats especials de repartiment a domicili,

També ha demanat que es retiri del plenari de demà el grup de Junts per Catalunya. Junts demana responsabilitat i tenir temps per buscar un consens sobre la qüestió que proposa que es porti a votació al febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS