Societat

La Setmana dels Rahola vol donar algunes claus per no perdre’s en el laberint de l’actualitat

Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra protagonitzen els actes d’aquesta edició, que tindran lloc entre el 4 i el 18 de febrer

La Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, arriba a l’onzena edició amb l’objectiu de donar algunes claus per no perdre’ns en el laberint de l’actualitat. S’han programat cinc converses en profunditat, variades i molt necessàries, per ajudar a comprendre una mica millor alguns dels temes més recurrents als mitjans de comunicació en els darrers mesos. Els protagonistes d’aquest any són Emilio Morenatti, Manel Alías, Alba Sidera, Eloi Vila i Santiago Niño Becerra.

Els actes de l’XI Setmana dels Rahola tindran lloc els dies 4, 6, 13, 16 i 18 de febrer i es repartiran entre la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. Estan oberts a tothom, tot i que cal inscriure’s prèviament a les converses que es faran a la biblioteca.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau, n’han presentat la programació avui a la seu de la corporació supramunicipal.

Miquel Noguer ha destacat en la seva intervenció: «Un any més la Setmana dels Rahola i els Premis de Comunicació Local Carles Rahola ens permetran reunir la professió perquè debati i faci una anàlisi de com està el periodisme a casa nostra. Un periodisme que volem ben viu, que tingui temps per fer la feina ben feta, que pugui investigar i contrastar; un periodisme que afronti els reptes que ens toca viure, que sigui creïble, que vagi al fons dels afers, que sàpiga salvaguardar les víctimes i donar-los veu, i que preservi la presumpció d’innocència. En definitiva, un periodisme que treballi a peu de carrer, que intenti aportar novetats o anàlisi dels fets que ens toca viure. Uns mitjans necessaris perquè són la màxima garantia de defensa de la llibertat d’expressió i de la transparència necessària que tota societat democràtica necessita».

Per la seva part, Jordi Grau ha subratllat que «estem en un moment complicat pel periodisme. Les xarxes socials ho han canviat tot. A tot arreu es fa espectacle i entreteniment i el periodisme és una cosa molt diferent. L’espectacle i l’entreteniment es poden fer bé o malament però el periodisme només té raó de ser si es fa bé».

Jordi Grau també ha explicat que «en el cartell de la Setmana dels Rahola, que presentem avui i que sota el títol genèric de El laberint de l’actualitat, analitzarà sectors tan diversos com la guerra; l’amenaça latent i proper del feixisme; la memòria mitjançant un viatge a les trinxeres dels nostres avis i pares; i les conseqüències que tot això té i tindrà per a la nostra economia i per tant pels nostres ciutadans». La realitat està interconnectada i per això l’objectiu de l’XI Setmana dels Rahola és oferir una visió àmplia del món i de la societat a través de cinc converses molt variades i interessants».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona