Societat

societat

El comerç de Ciutat Vella denuncia la deixadesa de l’ajuntament

Els eixos comercials acusen el consistori de mala gestió i de propiciar la proliferació de la inseguretat, la brutícia i la mala mobilitat al centre de Barcelona

Exigeixen un Pla Estratègic per salvar ’el cor de la ciutat’

Denuncien el monocultiu de botigues pels turistes i el tancament de botigues tradicionals

Asseguren que el barri s’està quedant sense veïns

Els principals eixos comercials de Ciutat Vella denuncien la mala gestió del govern municipal i demanen un Pla Estratègic Integral per salvar “el cor de la ciutat”. “Als anys vuitanta Ciutat Vella semblava el Bronx; la degradació era brutal, però entre tots, entre l’ajuntament i la iniciativa privada es va dissenyar un pla per salvar el barri. I es va aconseguir”, ha explicat Gabriel Jené, de l’eix comercial Pelai Centre. Ara, els comerciants de tot Ciutat Vella denuncien que l’ajuntament fa al revés del que s’havia fet als anys vuitanta. “En comptes de tenir-nos en compte, dialogar i mirar com recuperar el centre de la ciutat, van a la seva, impedeixen la mobilitat amb obres constants i prohibicions sense consens, permeten el monocultiu de botigues de records, no fa patrullar la Guàrdia Urbana pels carrers amb la regularitat que haurien de fer-ho, no aturen els pisos on es ven droga i no investiguen les organitzacions criminals que cometen delictes” han explicat aquest matí en una roda de premsa que s’ha fet a l’Ateneu Barcelonès.

Els set eixos comercials de Ciutat Vella –Barnacentre, Pelai Centre, La Reial, Porxos del Port, Barceloneta, el Born i la Rambla– denuncien la mala praxis de l’ajuntament, demanen una reunió urgent i avisen el futur alcalde o alcaldessa que recuperar “el cor de la ciutat” ha de ser una prioritat. “No ens rendirem, volem recuperar el cor de la ciutat”, han dit.

Els comerciants denuncien la “pèrdua de la diversitat comercial i la degradació del centre de la ciutat” que fa que no atregui els barcelonins de fora del barri, només els turistes. També denuncien les “obres continuades i les restriccions d’accessibilitat i mobilitat al centre” i que “ara tallin la Via Laietana i impedeixin la circulació de mar a muntanya” fet que allunyarà els barcelonins del centre.

També denuncien que “la indigència s’ha cronificat” a Ciutat Vella, on hi ha el 28% de la gent sense sostre que malviu als carres, i que “el servei de neteja ha empitjorat”. Recorden que la seguretat “és el que més preocupa als ciutadans de Barcelona” i que “la manca de seguretat s’ha estès per la zona de Ciutat Vella” on, mantenen, el 2022 es van comptabilitzar 9.641 casos de robatoris amb violència i intimidació, fet que augmenta un 30,7% respecte l’any anterior i converteix la capital catalana en el territori de l’Estat amb més casos de violència amb intimidació per novè mes consecutiu. “Els delinqüents, la majoria grups organitzats, actuen amb total impunitat”, ha dit Laura Ordiozola, de l’eix de la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries