Societat

figueres

Tura Soler rebrà la Ceba Negra de Plata

La periodista d’El Punt Avui serà guardonada al segon festival Ceba Negra, que tindrà lloc a Figueres del 2 al 5 de març

Soler també farà un recorregut pel cementiri amb Narcís Bardalet

Figueres acollirà la segona edició del festival Ceba Negra del 2 al 5 de març amb la voluntat de consolidar-se com un referent de la novel·la i la crònica negra a Catalunya, intentant repetir l’èxit de l’any passat.

El gruix de les activitats se situarà a la Cate de Figueres. El festival començarà el dijous, 2 de març, on un any més, en col·laboració amb la Taberna Librària, l’escriptora Marta Cañigueral parlarà sobre l’autoedició de llibres i tot seguit es projectarà el documental Dos crímenes por semana, sobre el periòdic El Caso. El divendres, dia 3, la periodista d’El Punt Avui Tura Soler serà la protagonista de la jornada. Soler rebrà el guardó del festival, la Ceba Negra de Plata, i presentarà el nou llibre Crims sense càstig, coescrit amb Jordi Grau, també històric periodista d’aquest diari.

Dissabte, a la Biblioteca de Figueres, Yago García hi presentarà el seu llibre Qui va matar a l’Helena Jubany i, a la tarda, a La Cate els i les alumnes de l’IES Ramon Muntaner presentaran els seus podcasts sobre true crime. I la cosa encara anirà de podcast gràcies al crossover entre Malandrí criminal i La nit més fosca, dos dels programes de crònica negra més importants del moment en català, que uniran forces per fer passar una bona estona als assistents. Tot seguit Elena Merino, responsable del també podcast Elena en el país de los horrores acompanyada de Pablo Vergel recorreran els crims que es van dur a terme a la València dels anys 90 amb la conferència València, anys 90: Alcàsser, Macastre i més. I la jornada acabarà amb el plat fort del youtuber i investigador Carles Tamayo, que parlarà dels seus treballs d’investigació: s’ha infiltrat a diferents sectes i ha desemmascarat a estafadors i delinqüents sexuals.

Finalment diumenge, el festival acabarà novament amb Tura Soler i el doctor Narcís Bardalet, que faran un recorregut pel cementiri de Figueres. Podeu consultar totes les activitats del festival i els diferents actes paral·lels que es faran a la web www.cebanegra.com .

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “aquesta és una altra proposta que deixa palès que Figueres és una ciutat viva i que certàmens com aquest reforcen aquest pol de cultura que és Figueres amb activitats durant tot l’any”.

Segons el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, “la Ceba negra s’ha convertit en un espai de referència del true crime i la crònica negra i és una aposta més per fer de Figueres una ciutat més dinàmica durant tot l’any, tal i com ja fem amb la Fira de la Cervesa o la Figa Dolça”. Jacint Casademont, un dels organitzadors de la Ceba Negra ha valorat molt positivament aquesta nova edició: “Hem augmentat la programació, apostem pels podcasts i esperem que aquesta nova edició sigui tot un èxit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró