Societat

Quatre premis Nobel, actors i activistes donen suport a Colau per suspendre relacions amb Israel

Una cinquantena de personalitats internacionals celebren en una carta la decisió de l’alcaldessa de Barcelona

Els premis Nobel Annie Ernaux, George P. Smith, Jody Williams i Mairead Maguire; els actors Mark Ruffalo, Miriam Margolyes, Viggo Mortensen i Susan Sarandon; o les activistes Angela Davis, Arundhati Roy i Naomi Klein són algunes de la cinquantena de personalitats que han expressat el seu suport a la decisió de l’alcaldessa Ada Colau de suspendre les relacions entre Barcelona i Israel. Ho han fet a través d’una carta, que també han signat directors de cinema com Fernando Meirelles, Cherien Dabis o Ken Loach, i músics com Marianne Faithful, Peter Gabriel, Seun Kuti i Brian Eno. En la missiva, asseguren que la decisió de Colau els recorda “els valents ajuntaments que van ser pioners en tallar vincles amb l’apartheid a Sud-àfrica en el passat”.

La carta critica els governs per no reaccionar davant les “infraccions dels dret internacional” i les “violacions dels drets” del poble palestí per part d’Israel. En un missatge personal a Colau, l’exministre del govern de Mandela Ronnie Kasrils ha afegit que s’ha mostrat entusiasmat per la decisió i ha afegit que aquesta “ressona més enllà de Barcelona” i inspira la comunitat internacional.

El tema arriba a la Comissió de Presidència

El debat sorgit arran de la decisió de Colau arriba aquest dimarts a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament, on es debatrà la proposta d’iniciativa ciutadana que demanava el trencament de les relacions amb Israel. També s’han inclòs a l’ordre del dia proposicions i declaracions de grups com el PSC, el PP o Cs contra la decisió de Colau.

La tinent d’alcaldia Laura Pérez ha afirmat que demà serà el dia perquè les entitats puguin expressar el seu posicionament i no el de Barcelona en Comú, que, d’altra banda, ha dit que està clar. En aquest sentit ha recordat que és potestat de l’alcaldessa Ada Colau prendre una decisió d’aquestes característiques i que així ho ha fet, també en “coherència” amb altres decisions del govern municipal.

Pérez ha fet una crida als grups progressistes del consistori, i especialment a ERC, a que hi hagi “correspondència” amb posicionaments que ha afirmat que han fet públics membres dels republicans en les darreres hores a favor de la decisió de Colau.

La regidora ha recordat que l’agermanament es va donar en un moment amb un context concret però que ara no és aquest el context. “Avui no es donen les condicions perquè aquestes ciutats seguin a la mateixa taula”, ha manifestat. A més, ha recordat que si des de l’Ajuntament es pot defensar la suspensió de l’agermanament amb San Petersburg també s’ha de poder fer amb Israel, en “coherència” amb la política municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona