Societat

religió

El català Enric Puiggrós serà el nou Provincial dels Jesuïtes a Espanya

El seu nomenament és per un període de tres anys, que normalment s’allarga fins a sis automàticament

El Prepòsit General de la Companyia de Jesús, el veneçolà Arturo Sosa, ha nomenat avui el jesuïta i teòleg català Enric Puiggròs Llavinés com a nou Provincial d’Espanya dels Jesuïtes, un nomenament que es farà efectiu a finals d’aquest curs, entre els mesos de juny i juliol.

Puiggròs substituirà el jesuïta madrileny Antonio España, que ha ocupat aquest càrrec des del juliol del 2017.

Enric Puiggròs va néixer a Barcelona el 1974 i després de cursar EGB, BUP i COU al Col·legi Sant Ignasi de Sarrià, va entrar al noviciat de la Companyia de Jesús a Saragossa el 1993.

El nou responsable dels jesuïtes a Espanya destaca per la seva faceta artística, amb una sensibilitat especial a la pastoral a través de la música, que l’ha portat a participar en diversos grups de música cristiana i iniciar projectes de producció musical, com el grup Jesuïtes Acústic.

En la Congregació Provincial celebrada el passat febrer del 2022, Puiggròs va ser escollit Procurador, per la qual cosa participarà en la propera Congregació de Procuradors de la Companyia de Jesús que tindrà lloc a partir del 15 de maig a Loiola (Guipúscoa), on es reuniran representants de totes les províncies i regions de la Companyia de Jesús del món.

Segons ha informat la congregació jesuítica, el nou Provincial dels Jesuïtes ha estat elegit pel General de la Companyia de Jesús a partir d’una terna de candidats després d’un ampli procés de consulta i el seu nomenament és per un període de tres anys, que normalment s’allarga fins a sis, sense necessitat de fer un nou nomenament.

La Companyia de Jesús a Espanya compta actualment amb més de 700 jesuïtes, que treballen en comunitats i institucions educatives, socials i pastorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia