Societat

Destapen una altra gossera il·legal amb els animals maltractats

D'Alòs de Balaguer a Sant Vicenç dels Horts. Si a mitjan maig va ser a la Noguera que els Agents Rurals del departament de Medi Ambient van localitzar una gossera il·legal amb els animals en males condicions, ara s'ha sabut que el dimarts de la setmana passada el mateix cos i els Mossos d'Esquadra van destapar un altre cas a Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat.

Durant la inspecció, els agents van veure que l'espai utilitzat suposadament com a residència canina no reunia les mínimes condicions higièniques necessàries, segons fonts policials, i que la majoria dels animals estaven malalts. Molts dels animals tenien diarrea.

En el recinte hi havia 113 gossos de diferents races, tots desnodrits i amb falta d'higiene. Molts dels animals estaven en grups d'entre cinc i vuit gossos en gàbies de dimensions reduïdes (de sis metres quadrats) envoltats dels seus excrements. La resta estaven lligats amb cadenes curtes, de menys d'un metre i mig, i no podien córrer.
A més, molts dels animals tenien al voltant trossos i restes de carn crua, en lloc de menjadores, i l'aigua que tenien per beure era completament verda.

El responsable de les instal·lacions ha estat denunciat per infracció greu o molt greu de la llei de 2003 de protecció d'animals, i seran els tècnics de Medi Ambient els que fixin definitivament la gravetat dels fets i indiquin la sanció que correspon al responsable de les instal·lacions, que no tenia cap mena de permís. També se l'acusa d'haver construït una fossa sèptica sense les condicions fixades per la llei de residus de 1993.

També s'investiga quins gossos duien xip d'identificació i la procedència de cada animal. Els Mossos també volen esbrinar amb quin objectiu el responsable dels fets tenia els gossos en aquell recinte, ja que consideren obvi que no era per cuidar-los.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.