Societat

El Fòrum Ciutat tanca i dona pas a dos dies de sessions i debats entre professionals de cuina i sala

La primera part del Fòrum Gastronòmic Girona ha conclòs avui amb un balanç excepcional, amb milers de persones que han visitat la mostra a l’aire lliure i amb un nivell molt alt de satisfacció entre els expositors, encara que la pluja ha obligat a anul·lar part de la programació d’aquesta tarda, segons explica l’organització. Durant dos dies el centre de Girona ha estat l’escenari del Fòrum Ciutat, dirigit al públic que ha pogut gaudir de diferents sessions obertes i ponències molt dinàmiques, que han mantingut un ple absolut durant el cap de setmana. Avui s’han celebrat demostracions de menjar par pacients amb càncer i esmorzars saludables. Mentre que a l’aula de tast els participants han après a degustar anxoves, embotits i a preparar cafès com professionals. Els visitants també han pogut fer una incursió gastronòmica al món del metavers, amb la qual han pogut interactuar amb empreses i productors.

Amb la cloenda del Fòrum Ciutat es dona pas al Fòrum Gastronòmic Girona per a professionals. Serà a partir de demà, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona amb més de 130 expositors i amb una cinquantena de sessions i debats entre professionals de cuina i sala. Seran dos dies amb una extensa programació de ponències amb tast, monogràfics, demostracions, concursos i diàlegs entre professionals de la cuina i la sala, en un saló que s’ha convertit en un reclam per a figures d’àmbit internacional, referents tant a la cuina com a la sala.

Aquesta segona part del Fòrum Gastronòmic aposta per nous formats, potenciant els microsimposis d’aforaments reduïts, enlloc de les ponències tradicionals, amb propostes en sales més petites per afavorir els diàlegs i la interrelació entre els participants. Formats en què demà es parlarà dels oficis i dels productes, com el diàleg que mantindran Fina Puigdevall i Martina Puigvert amb els productors de les Cols, així com la conversa del xef Paco Pérez (Miramar) amb Antonio Muiños, el principal recol·lector d’algues amb qui projecta un sistema per tornar algues al mar.

També s’hi tractaran temes com la necessària igualtat cuina-sala, el relleu intergeneracional, els nous aires i les tendències en la restauració, la cuina d’abans i d’ara, i del creixent protagonisme vegetal als plats, amb 4 símbols d’aquesta transició, tots reconeguts per la Guia Michelin, com els xefs Xavier Pellicer, Rodrigo del Carrer, Ricky Saward i Loic Villemin. Els 4 xefs també oferiran dues sessions de cuina en directe.

A la tarda serà el torn dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, que oferiran una de les poques ponències conjuntes que han fet, que girarà al voltant de tres eixos: la cuina (on presentaran el llibre sobre els darrers 10 anys del Celler de Can Roca), la consciència (plats actuals del Celler de Can Roca amb productes del seu propi hort ecològic on desenvolupen el projecte de recuperació de llavors ’Llaurant el futur’) i la investigació-



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT