Societat

La Diputació de Girona revalida per quart any consecutiu el Segell Infoparticipa

El vicepresident Pau Presas recull el guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB

El vicepresident primer de la Diputació de Girona ha assistit aquesta tarda a la cerimònia de lliurament del Segell Infoparticipa, que ha tingut lloc a la sala d’actes del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’acte ha comptat amb les intervencions del rector de la UAB, Javier Lafuente; el director del Grup d’Investigació ComSET, Armand Balsebre, i el director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat de Catalunya, Jaume López. Ha conduit l’acte la periodista Núria de José Gomar, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

D’aquesta manera, la Diputació de Girona ha revalidat per quart any consecutiu el Segell Infoparticipa, amb el 100 % d’indicadors assolits. Un total de 142 ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions de Catalunya han rebut el Segell Infoparticipa, un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels llocs web de les institucions.

El vicepresident Pau Presas ha manifestat que “a la Diputació de Girona estem contents que es reconegui la feina feta en aquest àmbit per seguir fent una administració propera i transparent. Més que la puntuació en si, aquest reconeixement representa un incentiu per seguir treballant i millorant cada dia”, i ha afegit que “seguim compromesos amb la qualitat de la informació i la transparència de la Diputació».

L’ens supramunicipal, a través del servei de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència, segueix aplicant més millores de visualització i de continguts en el seu lloc web.

És la desena vegada que s’avaluen els webs municipals, la vuitena pel que fa als consells comarcals i la setena en el cas de les diputacions. A partir dels cinquanta-dos indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de transparència del 2013 i en la llei catalana de 2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’atorga el Segell Infoparticipa als ajuntaments que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple, en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s’exigeix un 95 % d’indicadors positius, i en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s’atorga a partir del 75 % d’indicadors positius). Pel que fa als consells comarcals i les diputacions, el Segell Infoparticipa s’atorga a les institucions que assoleixen un mínim d’un 85 % d’indicadors positius, independentment de la població.

Cassà de la Sleva, únic municipi de més de 10.000 habitants de Girona amb el 100% de transparència

Per la seva banda, Cassà de la Selva ha rebut avui un guardó per haver aconseguit el segell del 100% de transparència en la web municipal. Aquest premi s'atorga anualment i s'avaluen 52 factors, es revisen aspectes com l'actualització i l'accés a la informació, les dades dels representants polítics i la transparència de la corporació, i la participació ciutadana entre altres. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per vuitè any consecutiu aquest reconeixement i és l'únic municipi de la província de Girona de més de 10.000 habitants que ha obtingut la qualificació del 100% de transparència. Els indicadors de transparència es poden consultar al mapa que publica la UAB, del Segell Infoparticipa, portal on es publiquen els informes de transparència de les 947 poblacions avaluades a Catalunya. Enguany s'ha incrementat el nivell d'exigència qualitativa dels continguts i la forma en què es presenten i es requereix una puntuació mínima del 90% per a poder obtenir el segell Infoparticipa a la pàgina web.

A les comarques gironines hi ha tres poblacions més que han rebut el guardó, juntament amb Cassà de la Selva, són: Llagostera, Sant Gregori i Palau-Saverdera. 

A la cerimònia d'entrega de premis hi ha assistit l'alcalde, Robert Mundet, que ha destacat la tasca i l'esforç per mantenir el nivell de transparència del 100% durant vuit edicions consecutives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona