Societat

Interior suma vuit nous agents de Mossos d’Esquadra a la Selva Interior

L’alcalde de Riells demana una comissaria de proximitat

El Departament d’Interior ha reforçat la plantilla dels Mossos d’Esquadra la Selva Interior amb vuit nous agents, que se sumen als sis policies que va incorporar fa uns mesos. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest reforç en una visita a l’Ajuntament de Riells i Viabrea aquest dimecres a la tarda. En la visita, el conseller ha recordat que les dades de delictes estan “molt per sota de la mitjana” però que el reforç policial ajudarà als cossos de seguretat local per combatre les ocupacions il·legals, un dels principals problemes que hi ha a la zona. Per la seva banda, l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, ha agraït el reforç dels agents i ha aprofitat la visita per demanar una nova comissaria.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dimecres a la tarda l’Ajuntament de Riells i Viabrea i s’ha reunit amb l’alcalde per anunciar un reforç policial de vuit nous agents a la comissaria dels Mossos a Santa Coloma de Farners. Amb aquest anunci el conseller vol fer efectiu el compromís que va agafar amb l’alcalde de Riells per reforçar la presència policial a la zona. El motiu és que el municipi i altres pobles de la rodalia es veuen superats per les ocupacions il·legals que hi ha i que generen problemes de convivència. L’alcalde del municipi, Josep Maria Bagot, ha recordat que "cal diferenciar entre dos tipus d’ocupacions", aquelles de persones que entren un habitatge per necessitat i les que ho fan per cometre-hi activitats delictives. Bagot ha demanat "incidir" en aquest segon tipus i per això agraeix el reforç policial. Elena ha insistit que els agents que s’han incorporat aquest mateix mes de març provenen de la última promoció que s’ha fet de mossos. "Són persones joves que reforçaran la comissaria de l’ABP de la Selva Interior", ha remarcat el conseller. Amb aquest increment de l’11,7% dels efectius en aquesta comissaria, Elena ha recordat que ja s’havien incorporat sis agents per resoldre el conflicte que hi havia a la zona. Malgrat tot, el titular d’Interior ha recordat que Riells de Viabrea és "un poble segur" ja que es troba "molt per sota" de la mitjana de delictes de Catalunya. De fet, en tot el 2022 es van cometre 42 fets delictius per cada 1.000 habitants en aquest municipi, quan la mitjana catalana és d’uns 75. "Això no vol dir que no ens hi haguem de dedicar, sinó que cal seguir en aquesta direcció", ha remarcat Elena.

Amb el nou reforç es preveu incrementar el patrullat te i la proximitat del cos en el territori. En paral·lel, l’alcalde de Riells i Viabrea ha agraït l’increment en la dotació de l’ABP dels Mossos d’Esquadra, un fet que ajudarà al nou cos de la Policia Local que està formant el municipi. Fins ara, a Riells hi havia vigilants municipals però ha decidit substituir aquesta figura per un cos de policia local. "Actualment tenim dos agents a l’acadèmia", ha detallat Josep Maria Bagot. Per altra banda, el batlle de Riells també ha aprofitat la visita del conseller d’Interior per demanar una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a la zona. "No ens cansem de demanar i ara volem una comissaria de proximitat", ha reblant Bagot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES